Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Notebook do 14000,- Kč

Zdravím. Je mi 15 let (zmiňuji to především jako důvod finančního limitu), učím se programovat už skoro druhým rokem, přičemž jsem v tomto období měl delší pauzy. Řekl bych, že jsem toho za tu dobu pobral celkem dost. Začal jsem s Pythonem, super jazyk, ale jaksi jsem si na konci nevěděl rady, kde bych ho dál využil, nejspíš právě proto, že má těch využití strašně moc. Tak jsem zkusil web development, nakonec jsem u toho zůstal a hodlám se věnovat převážně tomu. Řekněme, že jsem se už alespoň základně seznámil s bootstrapem, JavaScriptem, jQuery, nahlédnul do back-endu s Node.js (a poměrně rychle vycouval :D) - momentálně studuju všechno kolem JS, chci se dál věnovat jeho frameworkům, když s ním mám prozatím nejvíc zkušeností. Docela dlouhou dobu jsem se hlásil k tomu, že JS je jeden velký nesmysl a nepobírá moc logiky oproti čistému Pythonu, ale už jsem si na to nějak zvykl. :) Stále nevím, jestli se chci teda věnovat front-endu nebo back-endu, teď spíš programuju, ale hodlám se v nejbližší době podívat trochu do hloubky na design. CSS jsem se samozřejmě taky nějakou dobu věnoval, ale ještě jsem zas tolik neřešil grid, flex-box, nebo animace (vždycky jsem se to učil a pak se tomu nevěnoval - zapomněl to, což je samozřejmě chyba).
Když bych to zobecnil, tak bych rád tvořil webové aplikace. V létě budu moci začít pracovat, rozhodně bych chtěl nasbírat první zkušenosti v tomhle oboru. Myslím, že do léta mám dost času na to, abych se naučil dostatečně na první brigádu v IT, když zohledním, že už jsem překonal velký kus cesty.
Teď ale k věci: Už od začátku jedu na tomhle stroji. Dá se říct, že kdybych měl dřív nějaký přijatelnější HW, tak bych teď třeba nedělal to, co dělám, protože bych mohl podlehnout hrám. Za to jsem mu vděčný! S tímhle notebookem si člověk ale nezahraje nic, proto jsem si jen tak ze srandy zkusil programování, a hurá, nejspíš jsem objevil něco, co mě naplňuje a chtěl bych se tomu věnovat po zbytek svého života. Teď už to ale beru vážně, a s tímhle se opravdu nedá pracovat. (Ne)dokážu si představit, kolik času bych s rychlejším notebookem ušetřil... a produktivita by taky byla úplně jiná. Hlavně když na tom trávím většinu svého volného času. Omezuje mě to i v takových blbostech, nemůžu si stáhnout nejznámější IDE, kód píšu v Sublime Textu, jen protože ho nějakou záhadou rozjede naprosto cokoli, včetně mě :D (ST je super editor, ale nedokáže naplnit všechny požadavky).

Bohužel, v HW se nevyznám, a jediné co jsem tak nějak pochytil, že je potřeba pro programování, je aspoň 8GB RAM. To je ale jeden z parametrů, to mě nikam nevede. Taky by bylo asi fajn vědět, jaké mám priority, ale zkrátka to sám nedokážu posoudit, když jsem do teď dokázal pracovat na tom zmíněném. Můžu říct to, že budget je do 14K Kč. Asi ten ntb nemusí být nový, za výkon vezmu klidně funkční repas? Nemám s tím zkušenosti. Můžete sem hodit jakýkoliv tip, všechno ocením.
Omlouvám se za takovou nevhodnou slohovku, ale chtěl jsem nastínit situaci, i když možná zbytečně.

Moc děkuji!

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jen otázka trochu bokem, když už máš dobrý základy v python, proč jsi nezkusil vývoj webu pomoci Fra… nový
HPET 13.02.2020 13:02
HPET
Je ti 15 let? Tak to smekám! Líbí se mně, že tě to baví a snažíš se. To je super a jednou z tebe s t… poslední
Lukas1982 13.02.2020 13:32
Lukas1982

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru