Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Tipy na "opravení" ochraného skla

Žiadne ofukovanie - víri sa tým prach. Izolepa je hnus, mám s ňou zlé skúsenosti po iných aplikáciách, keď som ju potreboval odstrániť a ostalo lepidlo na ploche...
Stalo sa mi, že pri vyťahovaní mobilu z vrecka sa mi nejak roh skla zaprel do látky a vytiahnutím mobilu sa celé sklo od mobilu oddelilo a prilepilo o nohavice.
Vyzeralo to zúfalo a beznádejne - stovky vláken...
Použil som krepovú maskovaciu pásku pre maliarov, ktorú som mal doma. Nedával som tomu veľkú nádej ale reku... ak neskúsim, môžem rovno zahodiť, ale čo, ak sa podarí?
Podarilo sa absolútne bezchybne. Všetky chlpy a vlákna ostali na páske a sklo ostalo absolútne čisté, bez ovplyvnenia lepivosti skla. Vzhľadom na šírku skla som musel dať vedľa seba na doraz dve pásky a na prvýkrát sa mi ich nepodarilo dať ideálne bezmedzerovo. Tak som to opakoval. Nemal som čo stratiť. Dokonca som pásku dosť intenzívne pritláčal na sklo. Ako píšem, v prípade potreby môžeš pásku aplikovať kľudne niekoľkokrát.
Nechcelo sa mi veriť, že ako beznádejne vyzerajúci prípad môže byť vyriešený úplne dokonale. Sklo mi potom naďalej dlhodobo slúžilo do doby, kým som ho musel vymeniť kvôli roztiešteniu okraja po páde telefónu.
Toto možno aplikovať aj v prípade, že sklo je nalepené a niekde v blízkosti okraja máš nečistotu - stačí poodlúpnuť kritické miesto a podlepiť kúskom maskovacej pásky. Nečistota ostane na nej a sklo opätovne pritlačíš. Lepivosť skla nie je nijak ovplyvnená

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny