Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Co může způsobovat nefunkčnost mikro SD karty ve smartphonu?

Koupil jsem pár "neznačkových" mikro SD karet. Jednu SDHC s kapcitou 32 GB a jednu SDXC s kapacitou 128 GB. Obě od stejného výrobce "no name":-D, made in "prc". A obě se chovají stejně. Dal jsem je do mobilu s Androidem, přihlásily se, načetly si jeho "zadání", ale po dokopírování dat v NB a novém vložení do mobilu, se nepřihlašují a v mobilu nefungují. Přitom na NB se opět bez problémů přihlásí, jdou přečíst a soubory, na nich nakopírované, se v NB dají normálně spouštět. Zkoušel jsem je i několikrát přeformátovat, jednu i z formátu FAT32 do NTFC a exFAT a žádná změna. Jinak na NB fungují bez problémů, dokonce i ve smart TV (pomocí USB tečky) se na ně dá nahrávat a i přehrávat nakopírované soubory, ale v mobilu zkrátka nefungují. Nepřihlásí se a pokud někdy, vyjímečně, i ano, tak se z nich nedá stejně nic přehrát. Zkoušeno i na více mobilech, takže mobilem to asi rovněž není. A pokud použiji Kingstonku, nebo Samsung, tyto fungují spolehlivě všude. O co může v tomto případě jít. Chápu, že mnozí napíšou, že je to tím, že jsou to "shity", což uznávám. ;-) Stály také pouze pár kaček :)) a koupil jsem je hlavně za účelem vyzkoušení. Ale mě jde spíš o to, co to může způsobovat (o technickou stránku věci).:puff:

Předmět Autor Datum
Zkoušel jsem je i několikrát přeformátovat... Kde? V PC? Formátuj v mobilu...
host 14.02.2020 18:22
host
Pokud se v mobilu nepřihlásí, tož asi nemožno ani formátovat.;-) Nelze ji nalézt ani v žádném manaže…
George63 16.02.2020 15:32
George63
Jestli je máš z Číny tak fungovat nebudou je tam nějak y Hw loCo ... prostě se karty z Číny fungují…
123456jednadva 14.02.2020 18:33
123456jednadva
použij je do autorádia a neřeš je. (nenapadá mě co by tomu mohlo být, ale podvodníci budou vždy o kr…
lední brtník 14.02.2020 21:11
lední brtník
Jo, používám je pro přenos a přeposílání větších souborů mezi počítači, nebo i v té smartTV, jak pro…
George63 16.02.2020 15:40
George63
Chápu, že mnozí napíšou, že je to tím, že jsou to "shity", což uznávám. A jake chces jine vysvetlen… poslední
RedMaX 16.02.2020 15:56
RedMaX

Jo, používám je pro přenos a přeposílání větších souborů mezi počítači, nebo i v té smartTV, jak pro přehrávání videí a filmů z počítače, nebo i pro nahrávání a přehrávání pořadů této TV. Pro tyto účely fungují celkem bez problémů. Ale zrovna tu SDXC 128GB jsem si objednal spíše pro ten mobil, ale nakonec jsem musel zase použít pouze fungující značkovou SDHC 32GB. ;-)

Chápu, že mnozí napíšou, že je to tím, že jsou to "shity", což uznávám.

A jake chces jine vysvetleni?

Treba flashka z ciny, hlasi se jako 128GB, ale nahrat slo jen 32GB. Tak rikam, ze si dotycny uzivatel koupil fejk. A ono ejhle na jinem PC jde nahrat 128GB a vsechno je to citelne. Proc to na nekterem PC jde a na nekterem ne, netusim. Pritom znackove flashky na tech PC vsechny funguji OK. Zaspekuloval bych si, ze cinsky vyrobce nedodrzel nejake specifikace a budou tam nejake napajeci problemy, pritom nahodne budou nekde nizsi ztraty a nekde vyssi a podle toho to pak nekde beha a nekde ne.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru