Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dotaz ohledně prehistorického laptopu

Dobrý den,

Dostal se mi do rukou starý laptop Compaq Armada 1700, s českým OS W95. Měl jsem v úmyslu se ho zbavit poněvadž pravděpodobně nemá žádnou hodnotu, ale pak jsem zkouknul ebay, amazon etc. a překvapivě se tam prodávájí podobné.

V zásadě se chci zeptat jestli existuje nějaký okruh lidí co tohle zkupuje, a jestli má význam to někde vystavovat a čekat, že o to někdo v blízké době bude mít zájem.

Co jsem ho zkoušel tak běží v pohodě, mám k němu i napájecí kabel a hrál jsem na tom i hledání min :D .

Za jakékoli názory předem děkuji. :-)

Předmět Autor Datum
... a překvapivě se tam prodávájí podobné. Na tom není nic překvapivého, prodává se ledacos. Otázko…
host 16.02.2020 19:13
host
tare funkncni pocitace maji neco do sebe a rada lidi o ne ma zajem. am ted premyslim, zda bych nekde…
gilhad 16.02.2020 22:15
gilhad
Mam Umax notas v podobne konfiguraci, nikdo to nechtel. :-/
RedMaX N 17.02.2020 08:26
RedMaX N
No pokud bych si chtěl z nostalgie pořídit nějaký starý kousek hw tak stokrát radší vezmu ten Compaq…
Moas 17.02.2020 08:35
Moas
No, v oblasti skenerů nebyl Umax tak špatný (ve své době).
host 17.02.2020 09:28
host
Jo, skener klidně. Ale notebook ne. :) poslední
Moas 17.02.2020 13:42
Moas
Nabízel jsem za pakatel o 5 let novější NTB s W-XP, nikdo to nechce. Důvod je zřejmý - pokud to někd…
leo 17.02.2020 08:38
leo
IMHO bych nějaký PC co má paralelní a sériový port a OS co dovolí rozjet GW (případně jiný) BASIC co…
Yarda 17.02.2020 09:24
Yarda
Hezká představa, ale bohužel doba už je někde jinde a tímhle se nikdo zabývat nebude (kromě domácích…
host 17.02.2020 09:30
host
Dneska je na takové věci arduino. Takže spíš mi starší (a spíš ještě starší než já) z nostalgie, ale…
ml1 17.02.2020 13:41
ml1

... a překvapivě se tam prodávájí podobné.

Na tom není nic překvapivého, prodává se ledacos. Otázkou je, jestli to někdo kupuje. To zjistíš jen tak, když to vystavíš např. na Aukro za nějakou vyvolávací cenu... Trh je nevyzpytatelný - někdy se tam předmět válí několik měsíců a nikdo o něj nemá zájem, jindy se ten stejný předmět prodá za desetinásobek vyvolávací ceny a kupující se o něj doslova porvou...

tare funkncni pocitace maji neco do sebe a rada lidi o ne ma zajem. am ted premyslim, zda bych nekde nesehnal nejakou funkcni 286-486 s DOSem, protoze proste nostalgie po tehdejsich hrach, co to zhavily na max a na emulatorech proste nejdou (treba v Elite II:Frontier jsem mel nalitane mesice, ne-li roky a instalacky porad peclive uchovavam, stejne jako Elite III: First Encounters)

Nabízel jsem za pakatel o 5 let novější NTB s W-XP, nikdo to nechce. Důvod je zřejmý - pokud to někdo nechce na nějaké speciální využití (autodiagnostika apd.), tak je to na nic - prohlížeč nebude fungovat, nepůjde na tom bankovnictví, video, přehrávání skoro ničeho a upgrade je nemožný.

IMHO bych nějaký PC co má paralelní a sériový port a OS co dovolí rozjet GW (případně jiný) BASIC co ty porty může ovládat k něčemu využil. Tedy já už asi ne, ale dovedl bych si představit jeho využití třeba k ovládání nějaké jednodušší technologie.

Dneska je na takové věci arduino. Takže spíš mi starší (a spíš ještě starší než já) z nostalgie, ale já třeba mám takových starožitností zásobu, protože je mi líto to vyhodit.
Paralelní i sériové porty se stále dají sehnat i do PCIexpress, takže jejich absence na MB takový problém neni (to jak se na ně dostat ze systému je věc jiná, ale taky existují řešení). Já teda na PC sériový i paralelní port mám. Paralelní tolik nepotřebuju, ale sériových potřebuju víc, takže jeden jsem měl fyzický a ostatní přes USB, ale ty USB dost často vytuhávaly - od rušení (ona vytuhávala i klávesnice a myš, akorát ta se po chvíli vzpamatovala). Tak jsem koupil kartu se čtyřmi COM a od té doby je pokoj, všech 5 zařízení tam můžu připojit, a až koupim nebo udělám kabely, tak je tam taky připojim.
Osobně myslím, že za nějakou rozumnou cenu se to musí prodat, ale teď je otázka, co se považuje za rozumnou cenu, tisícovka je asi málo (lepší než vyhodit zadarmo), a za tři tisíce to nikdo nekoupí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru