Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem IE - ActiveX

Zdravím.
Mam pujčenou IP kameru - čina.
Nástroje a pak možnosti internetu.
Na kartě zabezpečení - vlastní úroveň a v části Ovládací prvky ActiveX.
Už si s tým hraji delši dobu a furt to same.
Co v tom nastavit?

Předmět Autor Datum
Aký Windows? Vypni Defender, stiahni si iný browser okrem IE, odinštaluj IE z OS v Programy a súčast…
Nuda 17.02.2020 11:23
Nuda
Win 10. Použivám noda, takže defender by měl byt vyply. Jaky jiný browser? Jedině IE umí ActiveX, ne…
Leo1 17.02.2020 11:38
Leo1
ActiveX je univerzální to funguje v jakémkoliv prostředí (teda v rámci windows, linux je asi mimo).… poslední
ml1 17.02.2020 13:25
ml1
Tyhle cinske levne IP kamery, to je vzdy takovy "porod". Uprimne - urcite nic nenechat instalovat, z…
lucifer 17.02.2020 11:53
lucifer

ActiveX je univerzální to funguje v jakémkoliv prostředí (teda v rámci windows, linux je asi mimo). Svého času to bylo moderní, dneska je to už zastaralé, a snad nikdo rozumný activex neprogramuje. Jinak funkce activex je možné volat v jakéhokoliv programu, ale vzhledem k nebezpečí, které to skýtá (záškodníci v tom našli dobrou skrýš na viry), a mizivým možnostem, které to přináší, to asi opravdu umí jen IE, pak by jedině bylo potřeba si naprogramovat vlastní program. Jak to tak píšu, tak schválně koukám a ani delphi7 ani lazarus mi už tvorbu activex nenabízí. Přitom v delphi3 to bylo dost propagované, skoro jako věc, která spasí počítačový svět a bez které nelze přežít (přežil jsem ale pravda nejsem programátor).
Jeden activex používáme, ale netroufám si odhadovat v jak starém prohlížeči (IE5 nebo 6 novější určitě ne, ani to s novějším nešlo), ani co všechno se muselo kde vypnout a dovolit. Kdybych měl víc času si s tím hrát, naprogramuju to, co má dělat (komunikace přes sériovou linku s jistým zařízením, ta komunikace je výrobcem popsaná) sám a určitě lépe (třeba aby to nevytuhávalo).
V IE je potřeba nastavit (vyřadit) potřebné zabezpečení, ale je otázkou, jestli to dělat. Snad opravdu jen ve virtuálu. Nebo v PC odděleném od světa, což u IP kamery asi nebude to pravé, předpokládám, že nemá ostrovní síť.

Tyhle cinske levne IP kamery, to je vzdy takovy "porod". Uprimne - urcite nic nenechat instalovat, zadne ActiveX na normalni system ktery mate v pocitaci. Sam pro tyhle veci pouzivam W7 ve virtualu, a v nem MSIE11 - jen a pouze pro tento ucel. Zabezpeceni - povolil jsem vse co slo, aby se ActiveX stahlo a nainstalovalo, zakazal antimalware u Active X, i tak s tim byl trochu boj (pokud se nepletu, musel jsem nakonec stahnout a sam "rucne" spustit .cab ), samotnym odkliknutim "chcete nanstalovat..." to nejak porad neslo.

A teda, volby nastaveni internetu - stahovat nepodepsane prvky Active X, a vubec povolit vse co jde - v tom virtualku u ktereho je fuk ze si ho zasvinite nejakym cinskym spywarem. Potrebujete jen jednou nastavit kameru aby fungovala jak ma, dal k ni uz pristupujete z neceho normalniho.

(Nuda zas mele nesmysly jako obvykle, v nicem jinem nez v IE tu kameru obvykle nastavit nejde - plati pro vetsinu teto genericke levne "ciny".)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru