Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Iphone na mikrotik wifi

Tak po prve, niesom ani len uzivatelom iPhone.
Mam tu pri sebe iPhone 5s, ios 12.4.3.
Nieje ziaden problem, aspon teda na pohlad. pripoji sa na wifi, dostane staticku IP, pingam jeho IP. Uzamknem telefon, spravi este zopar pingov, potom time out. Po asi 2.5 min prebehne 15 pingov, potom zase timeout az do 10 min - dalej som neskusal. Pocas tejto doby v logu ziaden zapis okrem pridelenia IP. Uptime vo wireles tables pekne pocita.
Teraz vezmem iPhone 6s, ios predpokladam posledny (dokonca 2 telefony), na tieto telefony nemam momentalne fyzicky dosah, ale ma predstavu kedy sa asi co deje, takze trosku s rezervou.
Ked je zapnuty, - bezi na nom stream tv, nieje problem. Akonahle je uzamknuty, tak v lofu sa objavia kazdu cca pol minutu 3 zapisy - reassiociating, - disconected, ok, - connected.
Ked dam pingat na takyto telefon, tak akonahle prebehne tato sekvencia, tak pingam, 10x, potom timeout az do nasledujuceho reassociating . . . a tak dokola. Vo wireless tables sa v tom momente vynuluje Uptime. Ip je pridelena staticky, aj 5s aj 6s sa pripajaju na rovnaku wifi. v 5s toho na nastavovanie nieje vela, co sa tyka wifi. Setrenie baterie som nenasiel.
Zaujimalo by ma, kto prebudza ten 6s kazdu pol minutu. Ci je to iOS, ktory kontroluje povedzme nejake notifikacie a pod., alebo je to mikrotik, ktory posiela nejaky paket, ramec alebo cokolvek, ktory prebudi telefon. Starsi iOS povedzme este na toto nereagoval, az v novsej verzii. Ale povedzme si, kazdu pol minutu je podla mna moooooc casto - bateria, zapis uptime . . .
Na porovnanie este Android. 5 minut po uzamknuti uz pingam len timeout, do 10 min. potom som to zrusil. Ked ho odomknem, v logu ziaden zapis, uptime normane bezi, tak ako na iphone 5s.
Vyzera to na nastavenie s6 / novy iOS / bug ?
Prezrety snad cely svetovy :-) internet, ziadne riesenie . . . Nasiel som nejake nastavenia co odporucaju pre iphone, tie som nastavil (povolit vmm, dlha preambula, nepouzivat tkip, atd atd, ale nastavenie DTIM som nenasiel - mikrotik neponuka - tu doporucuje prestavit z 1 na 3 pre Apple . . . Ma niekto nejake skusenosti s iphonom na mikrotiku?

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny