Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Git - zobrazení všech změn ještě před mergem

Ahoj,

V týmu vyvíjíme v PhpStormu a máme všichni projekt synchronizovaný se vzdáleným gitem.
Jeden kolega udělá nějaké změny a nahraje do remote 4 commity. Já si udělám fetch, * a pak merge. Jde nějak těsně před dokončením merge nechat si zobrazit všechny soubory se změnami a nejlépe pak nějakou změnu zamítnout tím, že si nechám svůj řádek kódu?

Kolikrát někdo udělá takové nešikovné změny a já se pak musím koukat do logu a vytahovat si zpět můj původní kód (kolikrát třeba jen jeden řádek), protože žádný konflikt nevznikne, prostě se jen udělá automatický merge a já se o té změně nemám šanci dozvědět, když se sám nepodívám.

* Pokud chci zobrazit všechny změny, tak to zatím obcházím tak, že po fetchi si zkopíruju celý adresář s projektem, udělám merge a hned si můžu porovnat soubory před a po.

Na internetu jsem něco našel, co by právě mělo dělat, na co se tady ptám, a to, že v možnostech při mergi se má vybrat metoda merge resolve - to ale nefunguje podle představ.

U konfliktů se mi klasicky zobrazí, že je musím vyřešit já, ale neexistuje opravdu nějaká možnost dělat v PhpStormu merge tak, jak jsem popsal?
PhpStorm umí úžasné věci, a já jsem zatím v začátcích, takže ještě nevím, co všechno v něm jde. Budu rád i za rady nebo tipy, jestli to jde líp, než jak to aktuálně obcházím já.

Díky.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny