Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem OpenVPN server

Napisem ti este jeden z dovodov preco nemam rad kanony na vrabce.
Vacsina mojich kamosov z vysky robi pre rozne korporatne spolocnosti a tych pribehov som sa uz napocuval dost. Tam je pravidlom, ze IT podporu maju z materskej firmy, alebo ako je trendom v poslednej dobe dokonca externu zahranicnu (vacsinou indicku), takze si vo firme s prisnymi bezpecnostnymi pravidlami nepipnu.
A to je prave ten problem, za prve zbytocne robustny bezpecnostny system, za druhe strasne zle nastaveny system podpory a potom mi povie kamos na lyzovacke (vyrobny riaditel strednej firmy), ze mesiac reklamuje poruchu mailovej komunikacie, ze to napisal ich IT poverencovi, ten mu po 2 tyzdnoch odpisal, ze ma kontaktovat rakusku podporu a ta mu neodpisala dodnes. Ako je to mozne? A to nehovorim o beznych pripadoch, ked AD vo firme je "podporene" hw dodanym materskou firmou a potom riesime uzke hrdla na sieti lebo switche su tam TP-Link a Netgear, ktore by som ja nedal beznemu userovi ani na doma? Hlavne, ze brany su Sophosy lebo Nemcuri nevedia nic ine obsluhovat. Vlastne oni to nevedia ani tak, pretoze sme 2 roky riesili ako rozdelit traffic z firmy cez branu na 2 ISP (jednym z nich som bol ja). Nemci ma dokolecka bombardovali so ziadostami, co je u mna ako u ISP zle nastavene.
A poviem ti toto nie jediny pripad, kde nefunguju zakladne procesy vo firme, cim vacsia tym horsie vacsinou.
Takze snazme sa pre zakaznika spravit funkcny system, ktory nie je zbytocne robustny, nie kazdy musi jazdit na Mercedese, ci BMW, odvezie aj Dacia.
Dufam, ze si pochopil preco su integrovane Win VPN riesenia vhodne pre kopec zakaznikov a preco nemusi byt zabezpecenie vzdy alfou a omegou.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny