Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kaspersky internet security alebo Eset internet security

Jak uz tu psali, nejedna se o antivir, ale o komplexni bezpecnostni software, antivir je jednou ze slozek.

Jinak odpoved na dotaz: je to jedno, oboji funguje podobne a oboji lze doporucit. Pokud teda jses presvedcen, ze neco musis mit. Na Windows 10 je totiz mozne bezpecnost resit i zcela zdarma, ale vyzaduje to jiste znalosti.

1. Antivir - vestaveny Windows Defender je zcela dostacujici a zachyti stejné množství virů jako ty placené

2. Firewall - opět je vestavěný ale je dobré ho doplnit o bezplatné rozšíření od Malwarebytes (Windows Firewall Control)

3. Antimalware - ADWCleaner od Malwarebytes

4. Hosts - není od věci vyblokovat pochybné či reklamní servery ještě přes soubor hosts, seznamy vyblokovatelných IP adres najdeš na webu.

5. Kontrola podezřelých souborů na https://www.virustotal.com, což je webový nástroj ke kontrole jednotlivých souborů zdarma

Takhle je to dostatečně efektivní řešení pro potlačení šance na virovou nákazu u středně rozumného uživatele. Ovšem pokud uživatel bezmyšlenkovitě kliká všude možně včetně příloh emailů od neznámých odesílatelů, tak potom žádná ochrana nakonec nákaze nezabrání.

---

Jestli se jedná o Android telefon, tak tam je antivir zcela zbytečný. Problematiku virů je tam potřeba řešit zcela jinak, neboť Android je založen na linuxu a ne na Windows, takže tam metody obvyklé ve Windows nefungují. Ovšem bezpečnostní Security aplikace například od ESETu tam nabízí funkce jako sledování mobilního telefonu připojeného k internetu, což se může hodit. Ovšem tyto funkce jsou částečně také k dispozici zdarma přímo od Google.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny