Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Rozdělení 1 PC na 2 systémy

Zdravím, po delší odmlce kvůli jistému "alfa" samcovi zde na poradně přicházím s dotazem. Předně bych poprosil aby se Mlocik zdržel nějaké rady na moje konto nebo doporučování Linuxu. Chci poradit, ne zase číst žvásty od nezkušeného prudiče :)

O co mi jde: potřeboval bych nějakým způsobem rozdělit notebook na 2 pracovní stanice. Co tím myslím? K notebooku mám napojené 2 monitory, myš a klávesnici, notebook samotný používám na hry, na práci a když jsem doma, vyloženě to funguje spíše jako stolní PC. Ovšem při práci 3. monitor na nb hojně využívám, ovšem s 1 klávesnicí je to dost krkolomné, člověk musí vycházet z textových a grafických programů a strašně to zdržuje. Je nějaká možnost, jak rozdělit nb na část samotného nb, který by fungoval se svojí klávesnicí a touchpadem a pak na část monitorů + externí klávesnice a myši? To samé ideálně s reproduktory ale tam nevím, jestli jde bez lepší zvukovky vůbec něco takového nastavit.

Za přínosné komentáře budu rád, díky :)

Řešení:

Aster vyhovuje a funguje dobře, kdyby do budoucna někdo hledal :-) Díky normálním lidem za radu, kteří poradili a děkuji i opicím (no, je tu jen jedna), které se nezapomněly projevit jako opice, já se zase poroučím :-)

Předmět Autor Datum
Po připojení externí klávesnice a myši budou fungovat obě. Ale podle otázky to chápu tak, že bys cht…
Lukas1982 07.03.2020 10:46
Lukas1982
Ano, přesně tak, potřebuji 2 oddělené systémy. Právě že mě taky nenapadá jak, proto jsem přišel sem…
mlok8 07.03.2020 10:49
mlok8
Tri krát som to prečítal, ale fakt som nepochopil čo vlastne chceš dosiahnuť. Ak ti nevyhovuje kláve…
poihu 07.03.2020 10:49
poihu
Pokusím se to vysvětlit znovu. Mám nb na podložce, k tomu 1 500 kabelů vč. myši a klávesnice. Připoj…
mlok8 07.03.2020 10:54
mlok8
Aha, tak v tom prípade budeš potrebovať asi toto Multiseat_desktop_virtualization, konkrétny soft al…
poihu 07.03.2020 11:05
poihu
Jj, něco takového jsem hledal, díky, pak zkusím :-)
mlok8 07.03.2020 11:10
mlok8
Vygoogli si programy Aster, BeTwin, MS MultiPoint, SoftXpand, Betwin, Userful, ....
host 07.03.2020 11:15
host
Docela by me zajimalo, jak to funguje? Za normalnich okolnosti neni problem rozdelit ve Windows obr…
RedMaX 07.03.2020 11:50
RedMaX
Taky mě to zajímá, snad se povede.
Lukas1982 07.03.2020 12:52
Lukas1982
Jak to funguje v praxi nevím, nikdy jsem to nepotřeboval ani nezkoušel. Takže musím věřit jen popisu…
host 07.03.2020 13:04
host
Zvukovky mi hned došly no ale u myši a klávesnice jsem předpokládal právě, že Win už tak má ovladače…
mlok8 07.03.2020 15:47
mlok8
A co normalni virtualizace... hypervisor natvrdo na ntb (treba Vmware esxi muze bootovat z usb flash…
CalebCox 07.03.2020 13:59
CalebCox
Jak se bude k těm VM přihlašovat ??? Na to displej + klávesnice nestačí :-)
dsa 07.03.2020 14:10
dsa
Zase nezklamal, přišel, plácl blbost, postěžoval si, pokusil se o urážku dítěte 2. třídy a odkráčel.…
mlok8 07.03.2020 15:45
mlok8
Aster vyhovuje a funguje dobře, kdyby do budoucna někdo hledal :-) Díky normálním lidem za radu, kte…
mlok8 07.03.2020 15:50
mlok8
Takže to funguje jak jsi chtěl? Dobré vědět, třeba se mi to bude někdy hodit :beer::puff: poslední
Lukas1982 07.03.2020 18:44
Lukas1982

Po připojení externí klávesnice a myši budou fungovat obě. Ale podle otázky to chápu tak, že bys chtěl mít v provozu notebook, aby se tvářil jako dvě různá PC zároveň. To si myslím, že nejde. Možná přes virtualizaci, ale s nastavením neporadím. Nemám s tím zkušenost. Třeba někoho napadne jak na to.
Ale zase potom ten notebook už nemusí stíhat. Lepší řešení je koupit druhý PC.

Tri krát som to prečítal, ale fakt som nepochopil čo vlastne chceš dosiahnuť. Ak ti nevyhovuje klávesnica ntb tak si proste pripoj externú, to isté s myšou. Oni budú fungováť zároveň obe paralelene. Mám tomu teda rozumieť tak že chceš obmedziť na multimonitorovom systéme funkčnosť klávesnice/myši len na konkrétnu plochu/monitor ? Samotný systém asi len tak nerozdelíš aby sa tváril ako dva systémy, jedine že si v rámci jedného spustíš ďalší virtualizovaný a dáš si ho na nejakú konkrétnu plochu/monitor.

Pokusím se to vysvětlit znovu. Mám nb na podložce, k tomu 1 500 kabelů vč. myši a klávesnice. Připojené mám 2 další externí monitory a silnější a lepší reproduktory. Co bych potřeboval udělat je prakticky rozdělení počítače na 2 samostatné jednotky. Nb by se choval jako nb, ovládal by pouze sebe a svůj monitor a svoje reproduktory, svojí klávesnicí a svým touchpadem. A druhá část by byla sestava monitorů s reproduktory a externí klávesnicí a myší, která by se také ovládala sama , pouze to, co je na těch 2 monitorech + výstup reproduktorů připojených k nb. U reproduktorů si myslím, že to asi nepůjde kvůli zvukovce (klasická integrovaná na desce, nic spešl) ale s tím ostatním nemám zkušenosti.

Docela by me zajimalo, jak to funguje?

Za normalnich okolnosti neni problem rozdelit ve Windows obraz tak, ze na kazdem monitoru se zobrazuje neco jineho. Tam teda nemuze byt problem. Ovsem at se pripoji kolik chce klavesnic a mysi, funguji vsechny jako jedna. Kazda ma sice svuj ovladac, ale Windows jich vic nez jedno obslouzit neumi. Musi teda ten software to rozdelit nekde na urovni ovladacu nebo pod nima na hardwarove vrstve, coz zase nechapu, jak se to provede, protoze neco takoveho preci Windows standardne nedovoluji. Zkousel jsem to googlit, ale nejake vysvetleni funkcnosti jsem nenasel.

Uz vubec nechapu, jak u toho Aster mohou byt pripojeni k Windows dva uzivatele soucasne, chapal bych dva virtualni stroje s vlastnima OS, ale jak resi jen uzivatele?

---

Jinak zvukovky musi byt v systemu pritomne dve, aby to hralo dvakrat nezavisle, ale to funguje uplne standardne, s tim neni zadny problem.

A co normalni virtualizace... hypervisor natvrdo na ntb (treba Vmware esxi muze bootovat z usb flashdisku/sd karty) a pak si tam nastrkat potrebne virtualni stroje. S passtrough zarizeni to muze byt slozitejsi, to dost zavysi na hw (ne)schopnosti notebooku.

P.s. Ta tva odmlka byla fajn, nemusel tu nikdo vyvracet nesmysly co jsi tu placal ?

Aster vyhovuje a funguje dobře, kdyby do budoucna někdo hledal :-) Díky normálním lidem za radu, kteří poradili a děkuji i opicím (no, je tu jen jedna), které se nezapomněly projevit jako opice, já se zase poroučím :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru