Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Windows 10 předinstalované od Dell automaticky šifrují diskové oddíly?

V každom prípade sa nezahrávaj s Bitlocker na pevnom disku alebo na logickom oddiele na ktorom máš vlastné údaje do doby, než nevstrebáš všetky možnosti tohoto mocného nástroja lebo prídeš o dáta na zašifrovanom disku.

Šifra s dátami sa skrýva v zložke System Volume Information. Zašifrovanie sa deje na pozadí, trvá dosť dlho (podľa kapacity dát) pričom užívateľa pitomci z Redmondu nijako neupovedomia, že je celý proces šifry ukončený alebo je proces retroaktivity obnovy v poriadku.

Nauč sa toto šifrovanie na nejakom voľnom oddiele disku apod., ktorý môžeš bez milosti zmazať, formátovať, odstrániť prvý sektor.

Tiež si sprav pred hokusmi-pokusmi s Bitlocker Image, bitovú zálohu systémových oddielov s W10 pod WinPE alebo Linuxom z externého média nabútovaním PC pri spiacom systéme na disku, aby si mohol obnoviť OS do jeho prvotnej podoby. Dúfam, že bitovú zálohu OS už máš spravenú, ako radia experti. Lebo nič lepšie ešte nikto na svete nevymyslel.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny