Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Windows 10 předinstalované od Dell automaticky šifrují diskové oddíly?

Děkuji za ujištění. Tři zcela shodné flashdisky (stejná kapacita, výrobce a pravděpodobně i dodávka) se chovají divně. Nejpve je vidět FDD oddíl jako RAW. Po bezpečném odpojení FDD a opětovném připojení Windows OS přemýšlí a pro změnu naposledy překvapily s hláškou, že FDD je třeba zkontrolovat. Kontrolu jsem nepovolil, protože bych nerad poškodil data, i když zálohu mám.

Zkusil jsem znovu stejný postup aplikovat na FDD a je zajímavé, že se stejná hláška se NEobjevila při použití příkazu "manage-bde -off X:" pro C: a D:
To skutečně logicky zapadá do tvrzení, že je systémový disk C: předšifrovaný z výroby. Zajímavé je, že automaticky došlo k "předšifrování" disku D:, který jsem vytvořil na volném místě zbylém po zmenšení disku C:.

Viz
C:\Windows\system32>manage-bde -off E:
BitLocker Drive Encryption: Configuration Tool version 10.0.18362
Copyright (C) 2013 Microsoft Corporation. All rights reserved.

ERROR: An error occurred (code 0x80310008):
Nástroj BitLocker Drive Encryption není na této jednotce povolen. Zapněte nástroj BitLocker.

C:\Windows\system32>

V závěru se ptám, proč nám Microsoft a asi nejenom Dell (i Lenovo a ostatní?)) nutí pofidérní zabezpečovadlo BitLocker, který se zdá být pro neznalého řadového obsluhovače PC nebezpečným a pro znalé je to výzva k louskání a to včetně bezpečnostních složek států, kterým jistě bylo vyhověno (R. I. P. korporacemi a vládami nežádoucí Truecrypt).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny