Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Windows z Aukra...

Podle mě jdou některé značkové pc a ntb zaktivovat přes net jen jednou (normálně 3x) a pak se musí zavolat (buď to vyřeší telefonní automat nebo dostaneš k telefonu pracovníka podpory). Tomu řekneš že máš na počítači štítek a že to máš na jendom počítači.

Nevím co je prodej již zakoupené OEM licence. OEM licenci lze použít k legalizaci OS. Pokud kupující dostane CD, číslo a doklad o zakoupení může mu být jedno komu to microsoft předtím přeprodal a má legální systém protože za to číslo dostal microsoft peníze.

Tyhle XP jsou levnější protože jsou jakože pro DELL stejně tak sem viděl cdčka pro Prestigio a dá se to normálně legálně objednat do PC obchodu. Cena je levnější o pár stovek protože dell nebo prestigio toho od microsoftu koupí mraky. Osobně to nemám rád protože to opticky vypadá jako švindl. Nicméně microsoftu za to někdo zaplatil a ta licence by tedy měla platit...Nakonec to naši obchodníci přestali brát.

Kde se k tomu dostal ten prodejce jestli to někde čórl nebo je správce sítě a zbylo mu to nevím. Ale myslím to není problém kupujícího zjišťovat to.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny