Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Lenovo L560 problém s nabijeckama

Čau, mám dotaz. Mám notebook Lenovo L560 ( i5 6200U, 12GB RAM, 480GB SSD ) a už mi na něm odešla asi pátá nebo šestá nabíječka. Jednalo se o origa i o neoriga od Avacomu, ty od Avacomu vydržely nejdéle, cca rok. Poslední nabijecku mám 15 dni z TS Bohemie ( teď odešla ). Zkoušel jsem jak 45W co má být k notebooku originálně tak i 65W. Dělalo mi to na starým bytě, v Anglii i na novým ( tomu jsem nevěnoval pozornost, protože v UK mi mi odešla česká a v ČR ta anglická ). Elektroinstalace na obou bytech je dobrá ( nikdy tam nic nedocházelo, ani si nevyhovuju jestli vůbec něco odešlo :D ). O veškerou výpočetní techniku se starám a notebook jinak šlape jako švýcarské hodinky. Máte někdo prosím stejné nebo podobné zkušenosti? Jedna možnost je koupit nový, ale nenašel jsem žádný vhodný co má miniDP pro napojení dvou monitorů a ještě pár specifikací ( 14” displej, dlouhá vydrž na baterii.. ). Nemohlo by to být baterkou? Ta je původní cca 5 let stará, vydrží pořád +- 3-4 hodiny. Děkuji moc za rady :-)

Předmět Autor Datum
Umím si představit, že je to vadným napájecím konektorem v notebooku.
Kurt 10.03.2020 22:57
Kurt
tak si kup 90w originál. Originál je v krabičke od Lenova a je na ňom garančná páska. Že ti odišla n…
sakraforte 11.03.2020 09:23
sakraforte
Ony to z TS Bohemie byly originály od Lenova. Divné je, že Avacom vydržel déle než origa..
Toretto 11.03.2020 09:46
Toretto
Ak by si mal vadný konektor v notebooku, tak prichádzajú do úvahy dve možnosti, buď je kontakt preru…
sakraforte 11.03.2020 17:53
sakraforte
Nabijecka přestane fungovat, když ji proměřím tak nedává 20V ale 0V. Jednou jsem si všiml, ze mi not… poslední
Toretto 11.03.2020 19:53
Toretto

Ak by si mal vadný konektor v notebooku, tak prichádzajú do úvahy dve možnosti, buď je kontakt prerušený (to nemá na životnosť adaptéru vplyv), alebo je v skrate. V každom prípade by to malo dopad na ikonu nabíjania na nástrojovej lište a ak máš zapnuté zvuky, tak isto. Takže za mňa je problém v sieti :-)

Nabijecka přestane fungovat, když ji proměřím tak nedává 20V ale 0V. Jednou jsem si všiml, ze mi notebook nenabijel ( baterie se držela na určitých procentech a neslo to ani min ani víc, přikládat jsem to chybě v systému, ale za dva dny nabijecka odešla ), většinou mám nějakou full screen appku a proste se to vypne. Se zvukem problém nemám. V síti bych tomu věřil, kdyby to dělalo na jednom místě a na třech nezávislých místech, když jsem psal do Lenova do Zlinu, doporučili mi prepetovou ochranu, má to smysl? Každopádně než se do toho pustím, čekám má novou nabijecku :D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru