Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Propojení monitorů k pc

Dobrý den. Potřeboval bych poradit s propojením obrazovek k jednomu PC. Defaultně mám dva monitory (jeden jako rozšiřující) a potřeboval bych duplikovat obraz z jednoho monitorů do TV. Chtěl bych se zeptat, jaká je podle vás nejlepší možnost? Na zahraničních fórech jsem se dočetl o možnosti rozdvojky hdmi z grafiky nebo o redukci z USB na hdmi. Má někdo s tímto zkušenosti nebo ví jak postupovat prosím? Díky.

Předmět Autor Datum
Šel bych cestou přímého spojení PC a TV kabelem, nebo WiFi, nikoliv sdílením výstupů pro monitory. H…
Kyncl 13.03.2020 09:45
Kyncl
Přímé spojení PC s TV chápu správně jako například skrz hdmi? Jak jsem psal například skrz rozdvojku…
Mirekmoody 13.03.2020 13:54
Mirekmoody
Mám TV i PC připojené přes WiFi na domácí router, ale může být i LAN kabelem. Touto cestou se fyzick…
Kyncl 13.03.2020 14:08
Kyncl
Rozdvojka je dobrý prostředek, ale musí to být opravdu elektronická rozdvojka, používá se pojem rozb… poslední
ml1 13.03.2020 15:47
ml1

Mám TV i PC připojené přes WiFi na domácí router, ale může být i LAN kabelem. Touto cestou se fyzicky realizuje spojení.
Softwarově se na PC spustí Miracast (starší a ne vždy kompatibilní) a tím se zajistí přenos do TV.
LG má např. svůj software Smart Share, nebo lze použít nap. universalmediaserver atd. Tato spojení probíhají podle jednotné specifikace DLNA (Digital Living Network Alliance).
Vyjdi z TV a podívej se co doporučuje výrobce.

Rozdvojka je dobrý prostředek, ale musí to být opravdu elektronická rozdvojka, používá se pojem rozbočovač nebo splitter. Kdysi jsem přesně pro tento účel, tedy duplikování obrazu jednoho ze dvou monitorů i na televizi (náhled editovaného videa) koupil v mironetu za asi 350 korun rozbočovač a několik let jsem to tak používal, pak jsem sestavu různě měnil, dneska myslím ten rozbočovač někde odpočívá. Tehdy to bylo ještě komplikované, že to bylo ve skutečnosti DVI, a rozbočovače DVI byly neskutečně drahé. Tento zabil dvě mouchy jednou ranou, jedna signál rozbočil (kabel DVI<>HDMI a zpět bylo to nejmenší), jednak zesílil před 15 metrů dlouhou cestou kabelem, i tak jsem musel omezit bitovou hloubku na 16 bitů, ale hlavně že zůstalo zachované Full-HD. Vypadal přesně takto https://www.mironet.cz/premiumcord-hdmi-switch-21-cerny+dp119029/ akorát to nebyl přepínač ale rozbočovač, dneska jsou asi jiné. Když tak koukám po mironetu, tak rozhodně toto https://www.mironet.cz/wiretek-rozdvojka-hdmi-m-2x-f-konektory+dp117269/ nebrat, to funguje jen za specifických podmínek (a spíš vůbec), a to jsem myslel, že to nabízela akorát alza.

Pokud je v počítači kam obě obrazovky připojit, tak bych se tímto nezatěžoval a dal normálně duplikovat zobrazení, je to flexibilnější. Možná kdybych to řešil dneska, přidám do počítače další grafárnu, pokud by ta stávající neuměla víc jak 2 monitory (tehdy bylo i dual view u grafické karty dost velkým výdobytkem, později to bylo standardem a když jsem před už 7 nebo 8 lety stavěl poslední PC bylo běžné Quad view i mezi levnými modely).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru