Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nefunguje podsvícení klávesnice na notebooku Toshiba Satellite P850-132

Dobrý den,
rozebíral jsem notebook a když jsem rozebíral klávesnici, všiml jsem si, že mám volný napájecí konektor na podsvícení klávesnice. Toshiba Satellite P850 nemá v základu podsvícenou klávesnici, ale P855 ano a tento konektor má obsazený.

Koupil jsem si teda z ebaye klávesnici určenou na P855, která je úplně stejná jako P850 a bylo u ní napsáno, že je přímo kompatibilní s P850.

Vyměním, zapojím, klávesnice funguje, ale podsvícení ne. Pouze svítí kontrolky num lock a caps lock. Nefunguje ani ve Windows ani v BIOS.

V BIOSU mám nastaveno Illumination LED na on. Je tam jenom možnost on/off. Kdežto u P855 je tam možnost Keyboard backlit control mode Timer/On/Off. Což timer u sebe udělat nemůžu, ale myslel jsem si, že může být trvale rozsvícená.

Ve Windows jsem zkoušel klikat na fn+Y, které by mělo klávesnici rozsvítit. Ale nic. Zkoušel jsem i ctrl+fn+Y a nic. Updatoval jsem BIOS na 6.90, nic se nezměnilo, zkoušel jsem instalovat různé Toshiba HW monitory, ale ani jeden neměl možnost rozsvícení klávesnice. Zkoušel jsem přeinstalovat ovladače na klávesnici a taky nic.

Máte někdo zkušenosti s tímto problémem? Víte někdo, jakou zkratkou klávesnici probudit?

Předmět Autor Datum
Zkus toto FN +Z Zapne/vypne podsvícení klávesnice.
eva.pozorice 14.03.2020 18:26
eva.pozorice
Nic nedělá poslední
Ryba 14.03.2020 19:06
Ryba

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru