Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přechod na DVB-T2 - "smart" řešení

Zdravím,

jelikož se blíží vypínání DVB-T, tak hledám nejlepší řešení, jak přejít na nové DVB-T2, ale zároveň zachovat televizi chytrou - tj. o většinu těch otřesných set-top-boxů s funkcemi a uživatelským prostředím jak z 90. let nemám zájem, ale nechci kupovat ani novou TV, protože ta pořád funguje dobře.
Hledám tedy nějaké zařízení (multimediální centrum), které bude schopno jak přehrávat klasické DVB-T2 vysílání, tak i instalovat aplikace jako například Netflix, HBO GO, případně webový prohlížeč apod. (něco se systémem jako např. Android TV, webOS).

Před rokem jsem tu řešil Raspberry Pi 4B s TV HATem, na čímž stále přemýšlím, ale bohužel je pro tuto kombinaci možné použít asi jen Kodi, které není zrovna tak příjemné na ovládání narozdíl od výše zmíněných OS.
Úplně optimální by bylo něco jako Xiaomi Mi TV Box S, ale ještě s příjmem pozemního signálu - bohužel ale nemůžu nikde nic takového najít.
Pak jsem ještě objevil OSMC Vero 4K+ (odkaz), ke kterému je (asi) možné přidat tento DVB-T2 dongle (odkaz) - nikde jsem ale nenašel, jak vlastně OSMC funguje, jestli tam jde instalovat aplikace, a jestli vlastně tahle kombinace s tím donglem umí přehrávat TV.

Chtěl bych se vás proto zeptat, řešil jste někdo něco podobného, nebo máte něco z výše vyjmenovaného? Měli byste nějaká doporučení?

Předem díky za odpověď.

Předmět Autor Datum
OSMC Vero 4K je opet pouze KODI, akorat to uz je to hotove od "vyrobce". A funguje to tedy stejne ja…
CalebCox 16.03.2020 16:04
CalebCox
Nechapu, DVB-T2 a SMART funkce jsou snad dve rozdilne veci..? Nebo s ukoncenim DVB-T prestonou aplik…
Abox 16.03.2020 16:52
Abox
tazatel chce externi prehravac, ktery nebude jen hloupym DVB-T2 STB... televize bude jen pouhy zobra…
CalebCox 16.03.2020 17:13
CalebCox
To chapu, ale predpokladam (podle popisu "..ale zároveň zachovat televizi chytrou.."), ze tam ted ne… poslední
Abox 16.03.2020 17:37
Abox

OSMC Vero 4K je opet pouze KODI, akorat to uz je to hotove od "vyrobce". A funguje to tedy stejne jako v KODI, vcetnbe TV kdy rozbehnes TV server ktery bude obsluhovat TV tuner a pripojis se na nej z PVR klienta. Oboji muze (a nemusi) bezet na jednom zarizeni.
Coz takhle zkusit Xiaomi Mi TV box nebo Strong SRT 202EMATIC a ten osadit kompatiblinim DVB-T2 USB tunerem a pomoci FTA tuner loader aplikace natahnout kanaly do vestavene Live Channel aplikace?
Druhou cestou je postavit si neco na zpusopb TV serveru (idealne v kombinaci s domacim ulozistem).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru