Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Winload.efi problém

Zdravím,
zákazníkovi jsem klonoval Win10 z HDD na SSD. Vše proběhlo v pořádku, HDD se poté smazal a dal jako Disk D. Předal jsem PC zákazníkovi. S kolegou poté řešil nějakou poštu. Problémem je, že prý řešili nějaký Standartní Offici, ale on měl nainstalovaný Office 365 jako z defaultního Win10, pak se mu k tomu provedli nějaké aktualizace. A následně Win nenabootuje. Přišel mi PC na stůl s tímto problémem.
Error zde:
https://prnt.sc/rmnjem
Zkoušel jsem opravit spustění pomocí instalačky s tím, že to nejde, CHkdsk.sfc, /scannow, při windows aktualizaci se někdy dělá bod obnovy, ten to žádný nenašlo, dále jsem zkoušel stáhnout z netu winload.efi a nahradit jej. Bohužel ani to se nepovedlo.
Chci se zeptat, zda jste to už někdo řešil, a pokud možno, jak jste to vyřešili?
Zítra mám v plánu reinstall. Díky

Edit1: Ještě chci dodat, že jsem aktualizace udělal sám. tj před předáním PC zákazníkovi byly Windows aktualizovány. Ale on si tam dal nějaký Office. a jejich aktualizace to nejspíš všechno posraly

EDIT2: Při pokusu o odinstalaci poslední aktualizace přes instalační Flash to žádnou aktualizaci nenašlo (nepovolilo)

Dále to řeším zde:
https://www.zive.cz/poradna/winloadefi-problem/sc-20-cq-675799/default.aspx?consultanswers=1#4015949

Předmět Autor Datum
Jestli nezabere nic z tohoto https://appuals.com/steps-to-fix-winload-efi-error-0xc0000001/ tak asi…
host 25.03.2020 19:58
host
Zrejme zase klasika lamy. Predošlá inštalácia na aktívny a primárny oddiel so zavádzačom sa nachádza… poslední
Nuda 25.03.2020 21:27
Nuda

Zrejme zase klasika lamy. Predošlá inštalácia na aktívny a primárny oddiel so zavádzačom sa nachádza kdesi inde než samotný OS s Windows na C:\.

Oprava repair z ISO bútovačky: bootmgr /rebuildbcd s bootfixom zavádzača nebude jednoduchá. Lebo je nutné najprv zmazať nultý sektor na systémovom disku nástrojom Diskpart.exe - Clean - Active, tj. aktivovať oddiel prvého sektora a až následne opraviť zavádzač na NTFS tabuľke.

V tomto prípade opráv zavádzačov Windows, je geniálne vymakaný, platený backupper zn.: Marcium Reflect7_Server/Workstation, ktorý disponuje po stiahnutí WinPE s komplet vlastnou databázou a opravou prvého sektora (na jedno kliknutie) po nabútovaní PC MR, a to pre všetky verzie OS Windows. (Aj ak prvý sektor úplne chýba, je zničený, je nesprávne na logických oddielov alebo na rozdielnych fyzických diskoch situovaný, krížom-krážom).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru