Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak mít e-mail v HTML v PC?

Hezký den, prosím znalé profíky o vysvětlení a rady. E-mailová schránka na @centrum.cz a do ní mi chodí e-maily, velikostně jsou v řádu kB. Schránka umožňuje nastavit zobrazování e-mailu buď jako text nebo jako zprávu s formátováním, tedy asi v HTML včetně obrázků, což potřebuji vidět. Nyní musím čekat, až se grafické zobrazení e-mailu načte, tím jak postupně procházím jednotlivé e-maily. Potřebuji tuto činnost urychlit a nemít závislost na webovém přístupu do schránky. Asi je to hloupý, ale laický dotaz. Jakého poštovního klienta zvolit, aby v reálném čase zvládal toto: 1) v pravidelných intervalech stahne e-maily pro pozdější rychlé off-line použití (a zároveň je ponechá ve schránce na serveru), 2) e-maily se mi při prohlížení v programu musí ihned zobrazovat včetně grafiky, tedy nikoli v textovém režimu a to i když jsem off-line bez připojení k internetu. Výše uvedené potřebuji pro PC s Windows 7 a 10, případně pro Linux Ubuntu. Vím, že je dobrý placený The Bat! Líbila by se mi přenosná verze The Bat! Voyager, ale přijde mi to pro mé potřeby zbytečně složité i nastavením parametrů. Ještě poslední dotaz - přenositelná Voyager verze je licenčně placená zvlášť, nebo je variabilní součástí základní placené verze The Bat!? Omlouvám se za obsáhlejší popis a děkuji za případná vysvětlení a trpělivost... :beer:

Předmět Autor Datum
Voyager je přílepek k The Bat! Professional, který asi nepotřebuješ. Home verze a jakýkoli program p…
karel 26.03.2020 13:55
karel
Ano, domnívím se, že by nemuselo být nutné zakoupit licenci The Bat! Na druhou stranu, e-mailů průbě…
E-mail 26.03.2020 14:05
E-mail
No vždyť to píšu. Když chceš nejlepšího klienta, kup si The Bat! Občas jsou zajímavé slevy. [89531-b…
karel 26.03.2020 14:13
karel
Existuje i ThunderBird portable, pokud toužíš po přenosné verzi
Jan Fiala 26.03.2020 14:07
Jan Fiala
Ano, opravdu potřebuji poštu nosit s sebou a pohybuji se na více PC. Vím o této možnosti... https://…
E-mail 26.03.2020 14:12
E-mail
Mozilla Thunderbird, Portable Edition can run from a cloud folder, external drive, or local folder w…
karel 26.03.2020 14:17
karel
Nepozdává se mi, že je to po zásahu "jiné strany", než je výrobce. Výrobce oficiálně portable verzi…
E-mail 26.03.2020 14:27
E-mail
Portable aplikace fungují tak, že malý spouštěč "vyrobí" portable prostředí - zajistí, že veškeré zm… poslední
Jan Fiala 26.03.2020 14:56
Jan Fiala

Ano, domnívím se, že by nemuselo být nutné zakoupit licenci The Bat! Na druhou stranu, e-mailů průběžně zpracovávám mnoho až deseti/tisíce (v naprosté většině e-mail vidím 1x, v mimořádných situacích opakovaně), podle denního náporu a podle potřeby hledat informace v jejich historii. Proto jsem záměrně zmínil The Bat! Domnívám se, že je "databázově rychlý" při off-line vyhledávání. Potřebuji opravdu rychle vyhledávat v historii mnoha e-mailů. Běžně se pohybuji v řádech desítek tisíc. Proto jsem sem napsal, protože vím, že skalní jádro poradny používá The Bat!
Opravdu chci e-mailového klienta. Mailbell jsem kdysi používal a vím, že je placený. Nechci pouhé "ohlašovadlo" došlých zpráv.

Nepozdává se mi, že je to po zásahu "jiné strany", než je výrobce. Výrobce oficiálně portable verzi nenabízí, že? Takhle to vypadá, že nějaký nadšenec překopal data od výrobce a vydává to za přenositelnou verzi. Tohle pro mne není 100% jistota. Obávám se, že se časem ukáže, že když budu mít v off-line podobě desítky až stovky tisíc e-mailů včetně HTML grafiky (obrázky), tak že Thunderbird nebude stíhat při potřebě okamžitého rychlého vyhledávání a filtrování. Je 100% jistý pozdější bezproblémový přenos dat z Thunderbird do The Bat!?

Portable aplikace fungují tak, že malý spouštěč "vyrobí" portable prostředí - zajistí, že veškeré změny do registrů, systému apod. se zapíší separátně, nemění počítač a naopak, že při spuštění jinde jsou všechny informace pro program k dispozici.

Funguje to. Je to zdarma. Proč to prostě nezkusíš?

Jinak TheBat používám ke své spokojenosti spoustu let. Při změně počítače jej neinstaluju jej, pouze překopíruju, zadám licenci a funguju. Ale tohle není na přenášení na Flashce. K tomu bych použil Voyager, pokud bych potřeboval.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru