Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem CANON PIXMA tiskarna tiskne pomalu

Ahoj.
Mám zhruba 6 měsíců starou tiskárnu CANON PIXMA MG5750. První týden fungovala normálně, tiskla bezdrátově a bez problémů. Druhý týden již přestala tisknout - tiskla jen z části, bud byl obrázek nedotáhnutý, nebo papír vyplivla v půlce nedotištěný vůbec, někdy dokonce jen prázdné stránky tiskla jen tak mezi ostatními "pokaženými" výtisky. Jednou jsem dokonce přišel k 10 prázdným stránkám vytištěných samo přes noc.

Byli jsme to již 2x reklamovat, vždy zamítli. Poprvé jsme zjistili, že vůbec netiskli bezdrátově, podruhé řekli že jim to fungovalo, a řekli nám at si pořídíme lepší net, že to je určitě tím. Měli jsme 7Mb/s a rychlejší net jsme si shodou okolností mezitím taky pořídili, ted máme 30Mb/s a tiskárna pořád dělá stejné problémy. Dnes se mi po 2hodinovém instalovávání, odinstalovávání podařilo vytisknout první stránku na 100% správně. Bohužel to ale trvalo 10 minut, vždy to tiskla (dejme tomu po pětinách) a ty první 3 pětiny trvaly 3 minuty každá - 1 přejetí tiskové hlavy tiskárny, minuta čekání, přejetí tiskové hlavy, minuta čekání...
Nemyslím si, že by tisk 1 stránky (bezbarvy!) měl trvat 10 minut. A to nepočítám dobu, kdy se před tištěním čistily tiskové hlavice. Mám i černobílou (ale laserovou) a tam se stránka vytiskne od úkonu v počítači do 5 vteřin.

No ale se servisem bylo během reklamací strašný komunikovat. Nejen, že si nepřečetli co přesně je za problem a vytiskli 100 barevných stránek drátově a po druhé reklamaci opět 100 stránek a neuvedli žádné informace. Prostě "tiskárna vytiskla, viz příloha, tištěno vlastními barvami." Tak 1) tiskárna byla nová, náplně plné - po dvou návštěvách v servisu barva žádná nezbyla. 2) proč nemůžou uvest aspon nějaké informace, rychlost internetu, dobu tisku, typ tisku.. Po druhé zamítnuté reklamaci jsem odmítl tiskárnu převzít, dokud mi k tomu nedodají více informací. Řekli, že není problém, napíšou na servis mail, oni do týdne odpoví...do měsíce!!! mi nepřišla žádná odpověď, tak jsem se tam zašel zeptat..ten stejnej chlap, dělal, že o ničem neví, a že nám to tady měsíc sedí vyřízený...a řekl nám uplně jiný informace než při předchozí návštěvě stejné reklamace...

Uznají mi reklamaci s tím, že tiskárna tiskne pomalu? Zatím jen teoreticky, zkusím tisknout pravidelně, jestli se tiskárna "nenaučí".

Změna kategorie, původně: Ostatní (host)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Rychlost internetu nema s tlacenim absolutne nic spolocne. Wifi je u tlaciarne posledna moznost prip… poslední
fleg 31.03.2020 18:44
fleg

Rychlost internetu nema s tlacenim absolutne nic spolocne.
Wifi je u tlaciarne posledna moznost pripojenia. Vzdy uprednostnovat kabel.
Viac sa tu nedozvies, moze to byt hocicim, od zaruseneho pasma, cez stratu spojenia po blby wifi router az po chybu tlaciarne.
Do buducnosti radim nekupovat wifi tlaciaren.
Mozes skusit vymenit wifi router.
Reklamaciu ti neuznaju. pretoze v servisnom stredisku bude tlaciaren tlacit normalne.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru