Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Nejlepší způsob propojení více monitorů na jedné stanici

Ahoj všem,

zajímalo by mě, jestli někdo může napostovat příspěvky k pročtení či poskytnout přímo radu ohledně toho, jak zapojit více monitorů k jednomu PC. Několik různých příspěvků jsem tady četl. Zadání je jednoduché:

Jak připojit třeba 4 monitory k jednomu PC? A když bych některé chtěl obrazově duplikovat? Mám PC stanici v práci, používám dva monitory ACER - jeden primární a jeden sekundární vpravo, na třetím promítám klientům obrázky, ten třetí mám aktuálně sjednocený se sekundárním, abych viděl ze svého místa totéž co klient od svého stolu. Mám to ale propojené prasácky, mám integrovaný čip, který umí DVI (připojen hlavní monitor) a VGA - tak jsem koupil rozdvojku za pár korun a připojil sekundární svůj monitor a klientův monitor, na němž je tedy vidět totéž. Ideální.

Má to ale háček. Už jeden monitor přes VGA není žádná sláva, dva zapojené už mají docela problém. Jas není, co býval, nesrovnatelné s primárem přes DVI.

Jaká mohou být řešení? Napadá mě:
1) Koupit grafiku se 3 výstupama - bude to šlapat, když do každého zapojím jiný monitor? Bude se tam dát nastavit duplikace některého monitoru s jiným? Grafika je drahá jako prase, 5K pro kancelářskou práci je docela dost.
2) Koupit grafiku s 1-2 výstupama - je složité rozběhat integrated a dedicated grafiky současně?
3) Nějaké jiné řešení?

Poslední dotaz - když se na jednom monitoru pustí fullscreen aplikace (např. hra), tak myš už nepřejíždí na druhý monitor, a pokud ano, tak se stáhne hra do pozadí na prvním monitoru, i když myšujete po internetu v druhém monitoru. Jde tomu nějak zamezit? :-D

Díky :)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
1) Ano, 3 najednou obvykle jdou. 2) Záleží na MB (co nabízí UEFI), buď to jde nebo ne. 3) Existují m… poslední
dsa 04.04.2020 16:51
dsa

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru