Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Androuid 10 a provoz aplikace spuštěné na pozadí

Zdravím.
Přešel jsem z telefonu s Android 6 na Android 10 a nemohu se s tím domluvit u aplikací trasující pohyb. Zapnu trasování a je celkem jedno ve kterém programu (stopař v Mapy.cz, MiFit, RoadBike, Suunto), vypnu obrazovku a trasování zapisuje body cca 200 metrů a pak záznam přestane. Po nějaké době mobil otevřu, zjistím, že i když jsem ušel třeba 2 km, tak je tam jen těch 200 metrů. S aplikací nic nedělám, zhasnu obrazovku a situace se opakuje. Po zhasnutí tlačítkem to trasuje opět cca 200m. Výsledkem pak jsou krátké trasované úseky spojené rovnou čárou (což je logické, když chybí body). Když spustím třeba všechny vyjmenované aplikace současně, tak je u všech stejný výsledek. Není to tedy asi věc aplikace, ale spíše nastavení mobilu.

Zjistil jsem, že když obrazovku nezhasnu tlačítkem a nechám zhasnutí na přednastaveném čase 2 minut, tak to funguje lépe. Ale ne vždy. Nedá se na to spolehnout. Někdy to opět (ne)funguje tak, jak je popsáno výše.

Optimalizaci baterie mám u všech těchto aplikací ve stavu "Není optimalizované". Automatická optimalizace všech aplikací je vypnuté. Je kromě toho třeba někde nastavit ještě něco jiného aby to vždy fungovalo (tak jak tomu bylo u Android 6)?

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny