Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Windows 10 Pro druhotná licence

Jenze u toho domaciho uzivatele potazmo hrace, abys mel nejlepsi PC, tak by to hodilo klidne 100.000 Kc. Ve skutecnosti tak clovek chce za software vydat co nejmene penez, aby mu zbylo co nejvic na hardware. Tudiz si koupi maximalne tu licenci Windows s Aukra s fakturou za 100 Kč.
Neco jineho je to u cloveka, ktereho ten PC zivi. Tam by prvne ten clovek mel svou praci na tom PC vydelat tolik, aby pro nej potrebny pracovni software nebyl problem koupit.

Jinak prakticky se obavam, ze kdyz by na to zabaveni PC policii doslo a zkoumalo se to, tak co takhle z ruznych zdroju vim, probehne kontrola legalnosti Windows, MS Office, Photoshopu atp. Jestli tam ma nekdo nelegalni Total Commander nikdo zkoumat nebude. Zase jsou si nekteri pred zakonem rovnejsi.
A mam i takovou zkusenost z ruznych firem i zahranicnich, u Total Commanderu trvale odklikavaji 123, ze by si vsimli, ze XnView je free pouze pro nekomercni ucely, to urcite ne, delaji jako ze o nicem nevedi. Takovych veci bude vic, tyhle zminuju proto, ze firma co jsem delal mela vsechno legalni a zaplacene a mel jsem pocit, ze jsme v oboru byli jedini. :-/

Ale aby to nevypadalo, ze moralizuju, beru to tak, ze proste firma co na tom vydelava to ma zaplatit. Ona je to u tech mensich firem i vyhoda, protoze pak staci napsat kolikrat vyvojarovi a neco vam tam dodela pro vas na miru a v podstate to stoji par petek.
U domaciho uzivatele dneska neni nutne kupovat vic nez ty Windows, vsechno co potrebuje se da sehnat freeware nahrada. Ale ikdyz vim, ze by mi treba stacil zadarmo AOMEI, tak jsem si Acronis TI zakoupil, samozrejme take ve sleve. A z HumbleBundle uz jsem za levno nakupoval dvakrat. Ani jedno bych si nekoupil vubec, kdyby to tam nemeli levne, je to od nich chytry to tam nahazovat, nakoupi si ty softy spousta lidi, kteri to vlastne ani nepotrebuji jako ja. :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny