Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem "Coil whine" od GPU v notebooku?

Zdravím,

dostal se mi tu na čištění tenhle noutbůk - https://www.czc.cz/acer-aspire-v15-nitro-ii-touch-vn7-572tg-70zx-cerna/181377/produkt. Běžně s notebooky nedělám, ale znáte to, rodina. Teda jsem ho rozebral, vyčistil, přepastoval... a než ho vrátím, chtěl jsem rychle zkontrolovat teploty, zda to sedí. Pustil jsem na tom Heaven a najednou slyším hodně prolíhavý pískavý zvuk. Jak kdyby coil whine, ale ještě hlasitější a navíc na tom Heaven sotva běží, z vysokých fps to tedy není. Zkoumal jsem tedy, odkud zvuk jde. Přesně od místa, kde je d. grafika a jakmile sepne, zvuk začne. Pak jsem to zapojil do zdi a zvuk přestal. (edit - tohle je blbě frázovaný... prostě na baterku to píská, při napájení ze zdi ne) Nevím, zda to dělalo už předtím, ani jsem to nezkoušel.

Ne, že by na tom nějak extrémně záleželo, ale zajímalo by mne to. Jestli tu jste třeba někdo, kdo už jste se s tím setkali nebo děláte do notebooků či obecně tohohle napájení či co to sakra dělá. Nenapadá vás někoho, co to může dělat? Protože coil whine je sice otravný, ale dá se snést. Tohle je hodně nepříjemný zvuk... nahrát se mi ho ale bohužel nedaří.

Díky

Předmět Autor Datum
dej tam samolepku: "hrát dětinské hry při napájení z baterie je dětinský nápad" je to acer, tak co s…
lední brtník 11.04.2020 19:11
lední brtník
Piskat muze jedine nejaka indukce - civka, jeji jadro. Pokud se povede najit ktera, muze vyresit pis…
lucifer 11.04.2020 19:41
lucifer
Díky za odpověď. Znova to rozdělávat rozhodně nebudu, a už vůbec ne zkoumat, odkud přesně ten zvuk j… poslední
Railee 11.04.2020 21:21
Railee

dej tam samolepku: "hrát dětinské hry při napájení z baterie je dětinský nápad"
je to acer, tak co s tím. ať to spravuje ten, kdo jim ten šmejd doporučil.

nebo v možnostech napájení - pokročilé - řízení spotřeby procesoru (a grafiky) - snížit % na baterku.

Díky za odpověď. Znova to rozdělávat rozhodně nebudu, a už vůbec ne zkoumat, odkud přesně ten zvuk jde. Jestli jim to bude vadit, ať si na to někoho najdou... ale je to čtyři roky starý, pochybuju, že by s tím něco dělali. Spíše mne to jen zajímalo, čím to může být.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru