Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Existuje nějaká utilita pro Windows, která prozradí, jaký program stahuje data a umožní ho vypnout?

Dobrý den,

zkouším nějaký nový notebook (Windows 10) a děje se to, že mi jakýsi program stahuje data z netu, a ještě ke všemu vytěžuje procesor skoro na 100 procent. Když kouknu do Sledování prostředků, tak je tam svchost.exe (NetworkService -p).

Aktualizace by to být neměly, ty jsem udělal kompletně už dopoledne, až na verzi 1909, včetně kumulativních akutalizací pro tuto verzi, tak leda, že by teď něco vyšlo nového, ale to se mi taky nezdá ...

Nevěděl byste někdo o nějaké přehledné utilitě, která by vyčenichala, kdo nebo co za to může, a dokázala ten zdroj případně odpojit?

Mám totiž připojený mobil, ale přes usb, takže nejde obvyklé "Nastavit toto připojení jako účtované podle objemu dat", nebo tak nějak, jako to jde u wifi.

Předem děkuji za nápady

Předmět Autor Datum
ten svchost má pid, výpis ukáže, o jakou službu jde: tasklist /svc nemám tu w10, třeba tam ve vlas…
lední brtník 15.04.2020 00:33
lední brtník
Děkuji za odpověď ... Když to je na mě moc složitý, to se na to vykašlu ... Potřeboval bych něco od…
Slon_unreg 15.04.2020 00:55
Slon_unreg
Hezký den, ale to vše ms process explorer umí, jak již psal lední brtník (je od renomovaného výrobce…
FeRi22 15.04.2020 07:23
FeRi22
V prípade W10 pracuje na pozadí bonzák Defender pri každom spustení SW s verifikáciou dát a paketov,…
Nuda 15.04.2020 07:38
Nuda
zobrazit PID dokáže i taskmanažer (ten je ve Win10 jinak obzvláště povedený a vylepšený) [89771-tas… poslední
touchwood 15.04.2020 10:01
touchwood

Děkuji za odpověď ... Když to je na mě moc složitý, to se na to vykašlu ... Potřeboval bych něco od nějakého renomovaného výrobce, co je dobře napsané, nezasviní to systém, a prostě ukáže, jaký software přistupuje na net, a umožní ho třeba vypnout ... Pokud nic takového není, dlabu na to, a zapnu z toho mobilu zase wifi. Když on ten kabel má něco do sebe je to znatelně rychlejší a spolehlivější, ten internet :-)

V prípade W10 pracuje na pozadí bonzák Defender pri každom spustení SW s verifikáciou dát a paketov, tiež nový Edge (MicrosoftEdgeUpdate.exe) sa nonstop pripája k serverom MS, Telemetria apod. Bez základných znalostí nemáš šancu odsledoveť prostriedky s tokom dát.

Jedine Firewall (nadstavba WFC 5.4.1.0) v interaktívnom režime s oznámeniami o pripojení in/out *.exe, SW, záplatovanie, browsery, apod.

Farebne v gr. prostredí Windows:
ProcessHacker 2.39.

Pripojenie na net s IP adresami, do cmd.exe, ako Správca zadaj:

netstat -o

celá sieť, aj doma a záhumienok:
netstat -a

Kill, zabiť proces nemá zmysel, lebo je to dočasné riešenie.

Sedliacky rozum umožňuje odňať nechceným *exe súborom veškeré prístupové práva (permissions), tiež zastaviť nechcené služby s Services, len hrozí pád systému ak sa jedná od systémový proces. Nedá sa bezhlavo obmedziť všetko, ledabolo, podľa vlastného vkusu užívateľa.

aké jednoduché.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru