Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Periferie nereagují

Zdravím,

Včera se mi stala taková věc - zničeho nic zamrzl obraz i zvuk a pc se restartoval, ovšem už nenaběhl, nebo aspoň ne uplně - vše se točí a svítí, ovšem pouze v bedně pc, všechny ostatní periferie nereagují (monitory bez signálu, myš i klávesnice to stejné).

Potřeboval bych jen poradit, jakou vylučovací metodu zvolit pro to, abych našel v čem je problém - nejjednodušeji. Boužel nemám k dispozici náhradní komponenty, abych vyzkoušel co to dělá.. (Ovšem mám obavy že tomu se nejspíše nevyhnu..)

Podle mého názoru to je buď zdroj nebo deska s procákem - jelikož je zdroj pár měsíců starý, odhaduji, že zde by chyba být nemusela(?)
Usuzuji, že kdyby to byla grafická karta tak by deska vydala nějaký *beep* zvuk, což se nestalo. Navíc bych si poté nedokázal vysvětlit nereagující myš ani klávesnice (mám je podsvícené a nesvítí po zapnutí pc).

PC jsem zkusil zapnout bez zapojených disků i RAMek - stejný výsledek.

AMD Vishera 8300
MSI 970 Gaming
2x 4GB DDR3 RAM
Seasonic S12II 520W/620W

OS Win10

Předem děkuji;o)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Takže.. - zdroj vyměněn a odzkoušen - bez výsledku - základní deska vyměněna - bez výsledku - grafi…
KYBL 12.05.2020 13:45
KYBL
Nejaké odľahčené distro live cd/usb Ubuntu, pod RAM, z bútovacej flešky si skúšal? Lebo desina nemus… poslední
Nuda 12.05.2020 14:07
Nuda

Takže..

- zdroj vyměněn a odzkoušen - bez výsledku
- základní deska vyměněna - bez výsledku
- grafická karta vyměněna - bez výsledku
- zapnuto bez disků - bez výsledků
- zapnuto bez/přeházení ramek ve slotech (vzhledem k problému i u nové desky tak zde chybu nevidím..)

Ještě zkusím vyměnit napájecí kabel od zdroje, ikdyž pochybuju, že kdyby byl vadný, tak by to vůbec ten proud pustilo (větráky se točí, ovšem nic se neloadne..), nehledě na to, že jsem zkoušel 3 různé, které jsem doma našel..

Jediné co jsem tedy neodzkoušel je CPU, nic víc už mě nenapadá, jelikož je to nejdražší komponent v PC tak dávám do servisu ať mi řeknou s jistotou, čím to je.. Na zkoušení kabýlků nemám čas ani trpělivost.

Nejaké odľahčené distro live cd/usb Ubuntu, pod RAM, z bútovacej flešky si skúšal? Lebo desina nemusí s jej generikami a spol. natrafiť auzgerechnet na správne ovládače, napr. takého čipsetu a spol. USB. Tiež mohla americká, kapitaľistická, dekadentná desina svojvoľne prepáliť firmware Bios v svoj obraz počas inštalácie.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru