Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Problém s HDD nebo s Nerem?!?

Mám PC s Windows XP. V počítači byl jen HDD 160GB (WD),což se mi zdálo málo a tak jsem zakoupil ještě jeden HDD (taky WD) o velikosti 250GB. Všechno fungovalo jak má až do doby,kdy se přidanej HDD pokazil a já ho reklamoval. Protože to byla neodstranitelná vada,tak mi vrátili peníze a já zakoupil jiný HDD (tentokrát Seagate) o velikosti 500GB. A teď pozor!!! HDD pracuje v pohodě,ale nefunguje mi jedna věc,která předtím normálně fungovala a to ta,že pokud chci vypálit DVD pomocí Nera,tak to chvilku vypaluje a pak to napíše,že se vypalování nezdařilo kvůli chybě čtení dat a jakési cyklické redundantní chybě. Když nagrabuju film pomocí DVD Shrinku (verze3.2),tak se mi sice soubory uloží na HDD,ale pokud to chci vypálit (a DVD Shrink používá taky Nero),tak mi to napíše výše popsané:-( Když ale v DVD Shrinku dám,aby se soubory uložily na původní HDD (WD),tak proběhne všechno v pořádku a vše se vypálí normálně. Mám Nero 6 a někdo mi poradil,abych si nainstaloval Nero 8,,že se to tím odstraní,protože šestka má prej s nějakými HDD problém či co. Po nainstalování Nera 8 se to chová ale všechno stejně:-( Pokud nechám soubory ukládat a vypalovat na původní HDD (WD),tak je všechno O.K.,ale jakmile se o to samé pokusím na tom přidaném HDD (Seagate),tak to nevypaluje:.( Nevěděla by nějaká dobrá duše co s tím?!, Nesetkal se někdo s tímtéž?!? Fakt jsem v koncích:.( HDD je ale novej a tak chyba bude asi v tom Neru,ale fakt nevím. Děkuji všem za případné rady a pomoc!!!

Předmět Autor Datum
Ahoj Mněl jsem stejný problém nešel mi Segate v neru nešlo to vypalovat z toho HDD protože Nero je š…
tos94 04.09.2008 21:12
tos94
Asi to ti aktivovaní vývojáři ze segate neumí.
karel 04.09.2008 21:14
karel
Toto mozu robit ovladace chipsetu, aky tam mas chipset (zakl.dosku)? Nemas nahodou VIA xchipset? (ti…
MM.. 04.09.2008 21:23
MM..
Disky jsou SATA II. A deska je GIGABYTE, Intel 945 S-series
bauer-jan 05.09.2008 09:20
bauer-jan
tento pc - disk c: - pravým myšem vlastnosti - nástroje - kontrola disku - zatrhnout obě zatrhávátka…
lední brtník 05.09.2008 12:29
lední brtník
S diskem C problém nemám,to je ten původní. Ten Seagate je D-čko. Ale zkusil jsem to podle Tvýho náv…
bauer-jan 06.09.2008 09:38
bauer-jan
[neroaq7.jpg] [http://img134.imageshack.us/img134/9375/neroaq7.8a9 764bcfa.jpg][/url] Tak tohle mi…
bauer-jan 08.09.2008 09:43
bauer-jan
Tak už jsem všechno vyřešil :-):-):-) Nainstaloval jsem si verzi Nera,která se s tím zdá se vypořádá…
bauer-jan 10.09.2008 13:24
bauer-jan
To je fajn, pro lepší komfort si stáhni poslední verzi 7 NERA, eliminuje nedostatky 6 a neobsahuje v… poslední
Fuente 10.09.2008 13:57
Fuente

Ahoj Mněl jsem stejný problém nešel mi Segate v neru nešlo to vypalovat z toho HDD protože Nero je špatný program pro čtení z segate vývojáře jsem aktivoval a ti mi odpověděli že se pokusí s tím něco udělat a že bude do dvou let aktualizace tak jsem si pořídil jiné HDD a teď to vypaluje..

Toto mozu robit ovladace chipsetu, aky tam mas chipset (zakl.dosku)? Nemas nahodou VIA xchipset? (tie ich hyperiony za to by som niekoho zavesil za gule).
Aku verziu ovladacov mas? Skus starsiu verziu ovladacov k zakl.doske, ktora je na CD k doske, alebo naopak najnovsiu z webu vyrobcu dosky apod.

Su tie HDD SATA? Ak su PATA tak skontroluj aj v spravci zariadeni ze ci idu obe disky aj vypalovacka na UDMA (min na UDMA2)

Tak už jsem všechno vyřešil :-):-):-) Nainstaloval jsem si verzi Nera,která se s tím zdá se vypořádává!!! Je to OEM verze,která se dodává k vypalovačkám,tuším verze 6.6.16. Je to sice "očesaná" verze,ale Nero StartSmart a Nero Express fungují a na běžné vypalování postačí. Takže to tu můžete označit jako vyřešené a všem zůčastněným děkuji!!!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru