Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Outlook 2010 nejde zmenit predvoleny udajovy subor

Bol som u zakaznika a prehadzoval som mu pop3 konto na imap. Skopiroval sa pre istotu vsetky sopravy do lokalnych priecinkov, nastavil konto imap, stare konto pop3 zmazal v nastaveniach.
V nastaveniach kont uz vidim len jedno IMAP konto, bohuzial v Udajovych suboroch mam predvoleny povodny udajovy subor sz POP3 ako default a tento nejde zmazat a nemozem navolit IMAP udajovy subor akodefaultny (nevysvieti sa to tam).
Situacia je taka, ze v Outlooku mam teraz aktivne aj POP3 aj IMAP konto, co sposobuje pravdepodobne obcas dvojite dorucovanie mailov do IMAPu.
Ako moznost ma napadlo vymazat vsetkly pst, nanovo nakonfigurovat IMAP a stare maily pripojit z archivu (v mojom pripade archiv.pst) ako lokalny priecinok, co mi vsak pride ako zdlhavy postup, pretoze mne staci zmenit default udajovy subor na ten iimapovy a mam to to iste.
Otazka znie ako.

Předmět Autor Datum
vytvoř nějaký random/prázdný PST a nastav jej jako výchozí. Pak by měly jít zbytky POP3 účtu smazat.…
touchwood 24.04.2020 15:00
touchwood
Ved to som spravil v podstate, ked som vytvaral imap a ten si spravil vlastne pst. Ale volako zostal…
fleg 24.04.2020 15:45
fleg
jo, milej zlatej, Outlak, to je mučidlo horší než kubánské kleště. Co si tak pamatuju pro Outlook be…
touchwood 24.04.2020 16:14
touchwood
Vytvářel jsi nový účet, ne datový soubor. K účtu pridej další datový soubor, ten nastav jako výchozí…
Jan Fiala 24.04.2020 17:21
Jan Fiala
Vytvoril som ucet a OUtlook si automaticky spravil k nemu datovy subor (pst) akonahle zacal sychroni… poslední
fleg 24.04.2020 18:21
fleg

Ved to som spravil v podstate, ked som vytvaral imap a ten si spravil vlastne pst. Ale volako zostal zmateny, ved po zmazani uctu nechapem preco stale trva na defaultnom pst a nedovoli mi ho zmenit. Navyse po zmazani v sprave uctov vidm pop3 ucet aj po otvoreni outoolku ako samostany adresar.

jo, milej zlatej, Outlak, to je mučidlo horší než kubánské kleště. Co si tak pamatuju pro Outlook bez Exchange, tak IMAP je speciální a nevytváří standardní PST soubor, proto nemůžeš nastavit default na IMAPovou složku. Ale můžu se plést, naštěstí toto neštěstí nikde s výjimkou Exchange neprovozuju.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru