Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pomalý Internet pro Správce

Mám W10, 1909, 18363.720. Mám účet Správce, kde dělám instalace a "globální" nastavení a účet Uživatel, kde PC běžně používám. Internet mám 20 Mb/s a jako Uživatel to jede jako dráha, bez problémů, web, majl, stahování atd. Když jsem ale přihlášený jako Správce, jede Internet asi 100 x pomaleji. Přitom ale, když spustím MS Store a dám aktualizovat ty appx, tak tahle aktualizace proběhne normálně, stejně jako pro Uživatele, samotný MS Store ale "nabíhá" velmi pomalu, dlouho trvá, než se to všechno "vymaluje". Setkal se s tím někdo? Ví někdo, o co jde? Správce používám jen příležitostně a tak netuším, kdy se to pokazilo, obnovil jsem ze zálohy asi 14 dní a už je to blbě. Obnovovat nazdařbůh starou zálohu nechci. Diagnostiku či Odstranit potíže jsem zkoušel, žádný problém to nehlásí. Ve Správci úloh má GPU pár procent a Síť Ethernet jede v desítkách či stovkách kb/s.

Předmět Autor Datum
Čím a jak rychlost připojení měříš?
host 24.04.2020 20:51
host
Vidím to :-) jede to jak s hnojem. Jinak, ve Správci úloh.
dsa 24.04.2020 21:00
dsa
PS: samozřejmě CPU ...
dsa 24.04.2020 21:01
dsa
normální síťovka, žádný killer potrat s doprovodnou aplikací? nezůstala správci nastavena nějaká pro…
lední brtník 24.04.2020 23:20
lední brtník
Vše normální. Na účtu Uživatel to jede normálně (nastavení je samozřejmě shodné s nastavením ve Sprá…
dsa 25.04.2020 09:55
dsa
takže i normální prohlížeč by mohl jet normálně? ff?
lední brtník 25.04.2020 13:34
lední brtník
Ono to není jen problém prohlížeče, pomalu (10ky nebo 100ky kb/s) to jede i při spuštění MS Store a…
dsa 25.04.2020 16:49
dsa
mrchosoft může obcházet systémové nastavení, viz fízlovací telemetrie, viz kdysi záměr s p2p aktuali… poslední
lední brtník 25.04.2020 19:00
lední brtník

Vše normální. Na účtu Uživatel to jede normálně (nastavení je samozřejmě shodné s nastavením ve Správci). Zkusil jsem v nastavení adaptéru místo Automaticky vše nastavit ručně a zpátky na Automaticky (DHCP i DNS), žádná změna.

Nový poznatek: když v účtu Správce v prohlížeči (Edge) spustím "Nové okno Application Guard", tak v tomhle okně to jede normálně ...

Ono to není jen problém prohlížeče, pomalu (10ky nebo 100ky kb/s) to jede i při spuštění MS Store a jiných programů, které jedou přes Internet (zkusmo třeba Získat pomoc). Totéž jako Uživatel frčí normálně, včetně neoblíbeného :-) Edge.

Jen z toho plyne, že není problém v síťovce ani v ovladači. Koneckonců aktualizace těch "W10 appx" proběhne pro Správce stejně rychle, jako pro Uživatele (je to třeba 30 MB, takže se to snadno pozná).

Prostě marně hledám, v čem se to pro Správce liší ... co zkontrolovat. Nejsem začátečník, ale v nastavení kolem sítě se příliš neorientuji, takže nemám nápady, co kde hledat. Možná je to v nějakém konkrétním protokolu.

Ani mi tak nejde o "rychlý prohlížeč". To, co potřebuju, stáhnu jako Uživatel. Ale je tam nějaký zádrhel a váznou i jiné programy.

mrchosoft může obcházet systémové nastavení, viz fízlovací telemetrie, viz kdysi záměr s p2p aktualizacemi.
eventuální contol panel k síťovce se bude nastavovat pro jednotlivé uživatele, ale píšeš že tam nic není.
proxy je taky uživatelská, ne pro system. ("security" antivir si taky může hrát na proxy, ale tam čekám stejné chování pro všechny)
naopak dns je společné, to nemívají uživatelé zvlášť. eventuální parazitní služba bonjour taky běží pro všechny, to není ono.
edge má být nahrazen chromiem nebo chromem s individálním nastavením.

naopak netuším, co je ms store ani získat pomoc, zní to jako ošklivé nemoci. (ale já teprve budu přecházet na poslední moderní systém w7, není čas)

vzdálená plocha (rdp) jde dobře? sdílení souborů mezi pc/nas a rychlost kopírování?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru