Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem win 10 ssd/hdd

Dobry den včera som si zapojil novy SSD disk a naištaloval tam novy win10 mam ale ešte odpojeny stary hdd s naistalovanym win 10 a dalšimy osobnimy veciamy chcel by som zapojit naspet ten HDD ale neviem či tam nenastane nejaky problem ked bude operačny system aj na HDD aj na SSD a ako sa podla vas da najlepšie odstranit ten win 10 s HDD aby mi tam ostaly len tie subory nechcem ho uplne formatovat iba zapojit a dalej ho použivat dakujem za odpoved

Předmět Autor Datum
Disk připoj ve vypnutém stavu, nabootuj nějaký servisní PC/linux z CD/USB a vymaž OS.
Kyncl 29.04.2020 14:44
Kyncl
ok dakujem bootovacie USB mam a pochopil som
Patriik 29.04.2020 14:53
Patriik
Zbytočné. Primárny zavádzač je na nultom sektore SSD-fleš, teda nenastane žiaden konflikt ak zapojíš…
Nuda 29.04.2020 15:13
Nuda
SSD zapoj na SATA0 a HDD na SATA1, tím se ti bude SSD nabízet při boot prioritně. Na HDD odstraň EFI… poslední
dsa 29.04.2020 15:26
dsa

Zbytočné. Primárny zavádzač je na nultom sektore SSD-fleš, teda nenastane žiaden konflikt ak zapojíš HDD na ktorom je detto W10 a spustíš PC.

Nebude žiadna ponúkaná možnosť výberu medzi systémami po Biose, ako v prípade Dualboot, lebo zavádzací sektor situovaný na SSD nemá príslušné inštrukcie k výberu medzi systémami "šípkami na klávesnici".

HDD po pripojení formátuješ (alebo nástrojom Diskpart.exe - Clean) zmažeš priamo v gr. prostredí spusteného OS W10 načítaný z SSD disku v Správe diskov alebo tiež v Explorer.exe.

Nástroj Diskpart.exe - Clean zmaže na HDD v prvom rade nultý sektor, čím sa absolútne odstránia veškeré predošlé údaje o HW, Bios, delení sektorov, alokačné tabuľky, metadáta, apod. zapísané v zavádzacom sektore tohoto disku.

SSD zapoj na SATA0 a HDD na SATA1, tím se ti bude SSD nabízet při boot prioritně. Na HDD odstraň EFI oddíl a na "největším" oddíle smaž složku Windows, nejlepší je ale po zálohování dat ten HDD zcela smazat a vytvořit 1 oddíl (a vrátit data).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru