Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problem so serverom (Courier-imap)

Dnes mi volali z IT oddelenia jedneho zakaznika. Nastavovali noveho klienta na mobile a podarilo sa im zhaluzit cely postovy server.
Tento klient je problemovy, ma na imapovom ucte asi 70 foldrov a kopec dalsich subfoldrov a samozrejme niekolko GB posty.
Server (Debian) sa choval zaujimavo...bud odmietal moje pokusy o ssh spojenie, alebo si aj vypytal heslo a zostal na tom visiet.
Nastasttie je to virtual a sla akotak este konzola, takze som sa v nom trosku mohol hrabat. Cokolvek som vsak spravil caka som vela sekund na odozvu....restart couriera sa napriklad skoncil timeoutom.
V podstate slo o to, ze si uzivatel vytvoril cez imap zopar spojeni (cca 15), ktore vytazili ciastocne procesor, ale hlavne disk (30MB/s read) a tak cokovek ine co mal server obsluzit cakalo vo fronte.
A teraz pride to zaujimave....prebiehajuce spojenia som videl len cez iostat, cez netstat uz ziadne take neboli, kedze klient uz davno ukoncil spojenie. Premyslal som teda, co moze tolko citat, ked to nikam neposiela a napadol ma, ze si to dava do cache a pocka na znovupripojenie klienta, co sa vsak nepotvrdilo.
Riesenie bolo vykillovat vsetkych 15 spojeni z iostatu.
Zaujimave je, ze sa nam potom podarilo vyvolat a pozorovat rovnaku situaciu. Kleint zapol mobil a nadviazalo sa jedno imap spojenie. Po chvilke nabehlo 2 a potom 3. Tak sa to par minut drzalo, ale o cca 10min uz v iostate viselo cez 10 spojeni a server zacinal drhnut.
Skusal som to este zistit o co ide zo vsetkych stran, ale potom som to uz musel na poziadanie zakaznika ukoncit, takze po hodine som nebol o nic mudrejsi.
Debian Jessie...toho casu cakajuci na upgrade na Bustera.
Edit: Otazky;o)
1. Co ma mata boli procesy v z iostatu, ktore citali z disku, ale neboli uz spojene s klientom, pretoze netstat ich uz nevidel. Ono to vyzeralo akoby klient vytvoril spojenia, potom odpadol a spojenia citali data dalej...ale pre koho a kde, ked ich uz system nevidel v sietovych spojeniach?
2. Standardne klient vytvori jedno spojenie, skontroluje maliy a spojenie ukonci. Klienti z mobilu vytvorili postupne az 15 spojeni (preco?) pricom kazde z nich vytazovalo disk na 99% (udaj z iostatu), takze je jasne preco bol server nepouzitelny a takmer na nic nereagoval. Preco niektori mobilni klienti vytvaraju takto spojenia a ine mobilne aplikacie sa napajaju normalne? Nerobi to jedna aplikacia, je ich viacej, ale vacsina sa sprava normalne.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny