Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Typ SSD M.2 a zkušenosti s nimi

Dobrý den všem,
potřeboval bych poradit v záležitosti ohledně rozšíření SSD ve svém notebooku. Jedná se o HP typ 820 G2, kde mám na místě HDD 256GB 2,5" a protože již mám doma 2x tento SSD, nechci ho měnit za jiný s vyšší kapacitou. Spíše bych rád využil slot M.2 (měl by to být on - přikládám fotku), kdy jsem limitován délkou modulu max 60mm. Díval jsem se na paměti Transcend, ale v recenzích jsem se dočetl, že velmi hřejí, což v NB nemohu žešit přídavným chlazením. Zaujal mě disk od Umax, ale recenze jsem žádné nedohledal, nevím, jak si stojí. Otázka tedy zní, má někdo zkušenosti s SSD M.2 o kapacitě 512 GB od Umax, nebo byste volili jinou variantu rozšíření místa (prosím cloudová pole apod ne). Systém mám nyní na SSD 2,5" a netrvám na přesunutí systému na M.2, ppřestože by byl asi rychlejší.
Děkuji za odpovědi všem.
Václav

Odkaz: https://www.tsbohemia.cz/umax-m-2-sata-ssd-2242-512gb_d332027.html

Předmět Autor Datum
všechny výrobky noname "značky" umax jsou ojebávací shity. platit za něco takového znamená vyhodit p…
lední brtník 30.04.2020 02:59
lední brtník
lední brtník - díky za reakci. Upřímně v manuálu jsem nedohledal nic a v odkazu, který jste nasdílel… poslední
Frogian 30.04.2020 06:46
Frogian

všechny výrobky noname "značky" umax jsou ojebávací shity. platit za něco takového znamená vyhodit peníze do kanálu.

parametry ntb nespecifikují přesný formát m.2 disku, nejspíš sata, viz dále. bylo by dobré to nalistovat v manuálu, případně dohledat podle objednacích čísel hp.

http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c04535344
Pokud je počítač vybaven modulem SSD mSATA, technologie SRT umožňuje tento modul používat jako mezipaměť mezi pamětí systému a jednotkou pevného disku.
Díky tomu je v počítači využita maximální kapacita pevného disku (nebo svazku RAID) a současně je prostřednictvím modulu SSD zvyšována výkonnost systému.

já bych podle toho řekl, že ten m.2 slouží jen jako cache, že nebude samostatně vidět. teddy pokud už tam je ssd, pak ani nemá smysl.

lední brtník - díky za reakci. Upřímně v manuálu jsem nedohledal nic a v odkazu, který jste nasdílel, jsem našel
32 GB M.2 (NGFF)
Optional 32 GB M.2 flash cache module support for Intel Smart Response Technology

Což by odpovídalo tomu, že tam skutečně původně byla 32GB paměť jako cache. Koupil jsem jej již bez osazeného M2, pouze s 256GB SSD. Samozřejmě koupit větší SSD 2,5" je řešením ale chtěl jsem nechat v nb oba.
Ad UMAX, nejsem nadšený z takové značky, ale jsem omezený rozměrem M2 pouze na 2242 a 2260. A jak jsem uvedl, transcend jsem našel že dost topí. Proto jsem volil jinou alternativu a v těchto rozměrech moc na vybranou není.
Každopádně díky moc.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru