Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Připojení ke 2 NAS serverům Synology pomocí jedné adresy

Zdravím. Mám NAS Synology DS218+ a pevnou veřejnou IP. Připojení k NASu z vnější sítě (internetu) funguje přes nastavený FTP port a NAT přesměrování v routeru.
Teď budu mít druhý NAS Synology DS218j. K němu bych mohl z venku přistupovat stejným způsobem jako k prvnímu NASu, jen s jiným číslem FTP portu. V praxi by to ale znamenalo, že bych dopředu musel vědět, k jakému NASu se chci připojit, zda k prvnímu nebo druhému.
Proto bych se rád zeptal, šlo by nějak nastavit, že bych se připojoval jen jednou adresou s jedním portem a přes "nějaký rozcestník" měl přístup do obou NASů, resp. aby se po připojení jednou adresou ukázaly všechny sdílené složky z obou NASů? Asi by to šlo pomocí funkce 'sdílená složka' v DSM softwaru Synology, kdy bych se připojoval stále k jednomu NASu a ten by "viděl" sdílené složky druhého NASu. Ale kdyby existoval jiný komfortnější způsob, rád bych ho vyzkoušel.

Předmět Autor Datum
Na tom nasu, ke kteremu se pripojujes muzes pripojit druhy nas jako remote folder. Pak bys pristupov…
Jan Fiala 02.05.2020 15:04
Jan Fiala
Jj, "vzdálená složka", díky. Já nepřesně psal sdílená složka. Až to budu mít, vyzkouším to. Kdysi js… poslední
coldric 02.05.2020 15:22
coldric

Jj, "vzdálená složka", díky. Já nepřesně psal sdílená složka. Až to budu mít, vyzkouším to. Kdysi jsem něco takového zkoušel a mám pocit, že jsem měl problém s nastavením oprávnění vzdálené složky. Vzdáleně jsem tehdy k Synology připojil starý Qnap a problém byl v tom, že uživatel s právy jen pro čtení měl do oné vzdálené složky plný přístup. Ale možná jsem jen někde udělal chybu, možná to bylo kombinací dvou rozdílných výrobců. Více jsem tenkrát s tím nelaboroval.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru