Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ulohy programovani

Ahoj,

mel bych otazku tykajici se uceni se programovat - rekneme webove technologie, tj HTML, CSS, Js apod. Na internetu existuje mnoho kurzu, napr Lynda.com, to je fajn. Ale je to jen teorie a malo prakticke casti jako ulohy. Nedari se mi najit neco vhodneho.

Mohl by mi nekdo poradit neco s cim ma dobrou zkusenost nebo smer kterym se ubrat?

Diky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Stahni si staticky CMS Pelican (neni moc velky, neni moc slozity, da se v nem psat blog, tak tam den… poslední
gilhad 27.05.2020 03:28
gilhad

Stahni si staticky CMS Pelican (neni moc velky, neni moc slozity, da se v nem psat blog, tak tam denne pis, cos delal, cos jedl a co ses naucil, at mas nejaky (jakykoliv) obsah)
https://docs.getpelican.com/en/stable/index.html

Generuje staticke HTML stranky, takze vysledek je jednoduchy a kdyz ho nebudes chtit vystavovat na siti (nabo nebudes mit kde), tak ti to spokojene pojede i z lokalniho pocitace.

Vysledek je "pouzitelny", to zase jo, ale urcite neni "nejlepsejsi" - tak se podivej, co by se ti libilo jinak a vylepsi ho - je to jednoduche, upravis tuhle kousek CSS, predefinujes barvu, napachas tam kulaty vobdelniky, do toho HTML se taky da celkem snadno hrabnout, tak to zkus. Vzdyt o nic nejde a urcite to zvladnes udelat "hezcejc" (at uz to pro tebe znamena cokoli - me se to taky nelibi v cistem zakladu ale moje vylepseni by se asi nelibila tobe - je to otazka vkusu)

A mas cviceni tak jednoduche, nebo tak slozite, jak tvoje fantazie zvladne, naprosto prakticke, a kdyz to zvladnes udelat hezky, budes se mit cim chlubit. A po ceste se toho naucis spoustu po CSS a HTML a tvorbe webu :)

Ja si tam pisu o konfiguraci pocitacu a o upravach toho CMS a prubezne to upravuju tak, aby se mi to libilo vic, snaz se mi s tim pracovalo a lip mi to slouzilo. A krome toho, ze ted nastaveni pocitace z nuly do funkcniho stavu je hracka a snadno opakovatelne, tak jsem se uz naucil i dost o CSS a i s tim HTML si tam tak trochu sibuju.

Ze to neni dokonaly system je v tuto chvili VELKA VYHODA, protoze aspon clovek ma motivaci se v tom hrabat a vylepsovat to - ikonama v nadpisech pocinaje, prez barevne schema po celkove pojeti. A ze je to system maly a jednoduchy, tak se upravuje celkem snadno.

(nebo si najdi jakykoli jiny generator statickych stranek a uprav ho tak, abys na nem mel blog, co se ti bude libit - a kdyz tam popises i jak jsi to upravoval a na co jsi vsechno prisel, tak mas hned neco, cim se muzes prezentovat a vystoupit z rady :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru