Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Připojení k síti

Potřeboval bych poradit. Chci propojit notebook ke stolnimu PC pomocí sítě.
Na obouch PC hlásí že je přípojení k místní síti, mám nastavené i zdílení, ale v notebooku nevidím zdílené složky stolního PC. Poradí mi někdo? Dík

Předmět Autor Datum
Maji oba pocitace nastaven stejny rozsah IP adres? Napr. 192.168.1.1 a 192.168.1.2 ? Maji oba pocita…
Jan Fiala 07.09.2008 06:29
Jan Fiala
nejdřív zkus zjistit verzi windows. zjednodnodušené "home" používají zjednodušené sdílení. u normáln…
lední brtník 07.09.2008 10:11
lední brtník
Zdravim, stolni PC(XP PRO, sevice pack 3) je neustále pripojen k netu pomoci modemu pres usb.Firewal…
pospa 07.09.2008 10:33
pospa
každý firewall umí nastavovat výjimku pro sdílení v místní síti, jeho vypínání je nesmysl. nebo naop… poslední
lední brtník 07.09.2008 11:07
lední brtník
Když nenapíšeš, jak máš počítače propojené, jaký je na nich operační systém a jak to máš nastavené,…
host 07.09.2008 10:37
host

Maji oba pocitace nastaven stejny rozsah IP adres? Napr. 192.168.1.1 a 192.168.1.2 ?
Maji oba pocitace nastavenu pracovni skupinu se stejnym jmenem?
Mas na obou pocitacich zalozeneho uzivatele a heslo jako na druhem pocitaci?
Mas ve firewallu povoleno sdileni souboru?

nejdřív zkus zjistit verzi windows.
zjednodnodušené "home" používají zjednodušené sdílení.
u normálních windows může být povoleno normální sdílení, kde potřebuješ znát nějaký účet z připojovaného pc, sdílená složka může mít k tomuto účtu nějaká práva (u zjednodušeného sdílení se ti tam nakliká kdokoliv).

Zdravim, stolni PC(XP PRO, sevice pack 3) je neustále pripojen k netu pomoci modemu pres usb.Firewall pouzivam kerio personal, ktery pri pripojeni notebooku zakazuji.Pracovni skupina a uzivatel je na obouch PC stejny. Jsou zdílene slozky ktere bych chtel videt v notebooku.

Kdyz zapojím notebook(vista,service pack1) sitovim kabelem tak v stolnim PC- sitova pripojeni tak na sitovce se ukaze jenom PRIPOJENO.
Ale na modemu k internetu (sitova pripojeni) je Pripojeno, zdileno, chraneno branou ... Je motne ze to je s tim ze na sitovce neni to zdileno?

Stolni PC je ciste po formatovani a nainstalovani XP, ale pred to perfektne chodilo.
Dik

každý firewall umí nastavovat výjimku pro sdílení v místní síti, jeho vypínání je nesmysl. nebo naopak: rovnou ho vypni, a nech jen ten xpéčkový, opět se zatrženou výjimkou pro sdílení. nebude tě obtěžovat žádnými dotazy a budeš mít klid. pokud nedokážeš firewall uřídit a musíš ho kvůli sdílení vypínat, pak je horší než žádný, a ten default xp ti bude stačit.

pravděpodobně používáš sdílené připojení k internetu. je to chorobná zrůdnost, které ms nikdy pořádně nefungovala, ostatně když ti kvůli notebuku musí topit i stolní počítač, za rok spotřeba dost slušně leze do peněz.
vyhoď své usb kriplovstvo, a pořiď si normální modem s lan výstupem. za něj připojíš router, případně wifi router pokud budeš chtít s notebukem surfovat třeba z vany, a máš síť. lan adresy můžeš nastavit statické nebo dhcp, jak je libo a co se ti líp spravuje. oba pc jsou tak na sobě nezávislé, ale vidí se.

vista je zkriplená verze home, nebo nějaký business či jak to značí? chová se totiž stejně blbě (zjednodušené / normální sdílení) jako dvojí řada xp.

jinak: připojení na síť je prostě připojení kdy pc na sebe vidí, můžeš zkusit ping z jednoho pc na druhý, tracert do netu. pokud opět povolíš na firewallu příslušnou výjimku, můžeš mít z jednoho pc přístup na druhý přes vzdálenou plochu nebo vnc. sdílení souborů je jen další síťová služba na fungující síti, není zvlášť "připojení na internet" a zvlášť jiná síť pro "sdílení".

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru