Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sportovní kamera

Dobrý den, vybírám si sportovní kameru. V této oblasti nemám moc zkušeností, tak bych se s vámi chtěl poradit. Chtěl bych s ní natáčet hlavně na kole, traily, lesní cesty, pole apod. Takže je důležité aby měla dobrou stabilizaci. Rozpočet mám cca do 8 tis. Na internetu mě zaujala např.
LAMAX W9
DJI Osmo Action

Kterou by jste mi z nich doporučili, případně úplně jinou? Máte s tím zkušenosti?
Děkuji za reakci.

Předmět Autor Datum
Dobrý den, vybírám si sportovní kameru. V této oblasti nemám moc zkušeností, tak bych se s vámi chtě…
HPET 21.05.2020 11:17
HPET
Rozhodně bych od těch stabilizací co tyhle kamery mají nečekal velký zázraky. Samozřejmě, že to pomů…
Kedidien 21.05.2020 12:46
Kedidien
Elektronická stabilizace je na tento typ použití (drncání) neefektivní. Z toho důvodu že pracuje nad…
Nevis Nor 22.05.2020 11:41
Nevis Nor
Jedna z tych lacnejsich s celkom dobrymi recenziami. https://digitalne-kamery.heureka.sk/gitup-g3-du… poslední
fleg 22.05.2020 19:28
fleg

Dobrý den, vybírám si sportovní kameru. V této oblasti nemám moc zkušeností, tak bych se s vámi chtěl poradit. Chtěl bych s ní natáčet hlavně na kole

Za sebe bych ti určitě doporučil i GoPRO.
Jestli jen na nějakou agresivnější jízdu, stačí GoPRO HERO 5 + držák za 600Kc, nebo GoPRO HERO 8 jestli jsi narocny, stoji jen o +- 1000Kč víc a je podstatně lepší.
(jestli je to jen na výletní ježdění, tak klidně ten LAMAX_W9 se EIS stabilizaci a podporou formatu H.265)

Rozhodně bych od těch stabilizací co tyhle kamery mají nečekal velký zázraky. Samozřejmě, že to pomůže, ale při jízdě na kole terénem se to bude třást stejně. Tam by to chtělo pak gimbal. Jinak klidně bych se nebál vyzkoušet tu Lamax W9. Podle parametrů to vypadá dobře.

Elektronická stabilizace je na tento typ použití (drncání) neefektivní. Z toho důvodu že pracuje nad sejmutým obrazem není schopna dělat korekce tak aby jednotlivé pixely byly bez známky rozmazání. Výsledek je že sice celkově video je stabilizované pěkně jako na gimbalu při posuzování "obálky videa", ale v detailech je vidět, že pixel jsou mázlé.
Naopak při "vloggingu", švenkování nebo prostě držení z ruky dává dost uspokojivé výsledky (a čím je zvolen menší výřez, tím lepší).

A stejně tak je 4K jen marketingový tahák bez užitku - malý čip to prostě není schopný dát a uvidí jen rozmazaný obraz optiky. Není to tragedie, že by 4K bylo hnusné a nemělo žádný smysl, ale prostě nemá brilantě (ani chvalitebně) ostrý obraz, ale dá se to používat

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru