Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak správně nastavit Řeč, Mluvený jazyk a Mikrofon ve Windows 10?

Dobrý den,

kvůli jedné hře (Tower!3D Pro) potřebuji nastavit rozpoznávání řeči ve Windows 10. Snažil jsem se to vygooglit, ale jediné, co se mi zatím povedlo, je stáhnout správný "hlasový balíček" pro English US, který hra vyžaduje.

V Nastavení - Čas a jazyk - Řeč jsou ale položky Mluvený jazyk a Mikrofon "disabled", nejde v nich nic vybrat. Sekce pod tím (Hlasy) naopak funguje správně.

Mám připojená bluetooth sluchátka Bose NC 770 a jediná aplikace, kde je mohu vyzkoušet, je TeamViewer, a tam se mi to jeví, že fungují správně a zvuk z mikrofonu správně nahrávají.

Mohu poprosit o radu, jak to správně nastavit?

Předem děkuji

Předmět Autor Datum
Tak trochu už jsem to pošteloval, položka Mluvený jazyk už je funkční a je v ní správně Angličtina (… nový
Slon_neregistrovaný 21.05.2020 23:34
Slon_neregistrovaný
Tak už jsem to pošteloval finálně, že to funguje, bylo potřeba přepnout jazyk Windows, aby byl stejn… poslední
Slon_neregistrovaný 22.05.2020 00:15
Slon_neregistrovaný

Tak trochu už jsem to pošteloval, položka Mluvený jazyk už je funkční a je v ní správně Angličtina (Spojené státy), v sekci Mikrofon už jde kliknout na tlačítko Začít, ale když na něj kliknu, tak jen proběhne nějaký slabomyslný proces řešení chyb, který nic nevyřeší a furt to v té hře nefunguje ... A teď už teda fakt nevím, co s tím ...

Tak už jsem to pošteloval finálně, že to funguje, bylo potřeba přepnout jazyk Windows, aby byl stejný, jako jazyk toho rozpoznání řeči, tedy English US. Nejde to udělat tak, aby Windows byly česky, a rozpoznávání řeči bylo v angličtině?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru