Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Avast je zlo!

Dnešní zkušenost.
Notebook, asi 2 roky starý (HP 250 něco), s SSD diskem, Windows 10. Vybíral jsem jej a nastavoval manželčině kamarádce. Chvíli potom se tam objevil švagr a doinstaloval Avast. Byl jsem pozván kvůli tiskárně, tak jsem se kouknul na na notebook.

Byla tam zaseknutá nějaká dílčí aktualizace Windows 10 1803 + asi 3 další s chybou, která se projevila i při opakovaném pokusu. Tak jsem se na to ptal a švagr prý to ví a dával tam CCleaner. Takže kromě Avastu tam běžel na pozadí i CCleaner s chytrým čištěním. A kromě toho i nainstalovaný Avast secure browser.

Kromě toho, že Avast žral 45% procesoru, tak načtení vyčištění disku nedoběhlo ani po 20 minutách a celé to bylo zasekané.
Avast letěl pryč (nechtělo se mu, ale asi po třetím restartu se konečně nechal laskavě odinstalovat). Letěl pryč CCleaner i ten avastí prohlížeč.
Spustil jsem vyhledávání aktualizací a co myslíte. Měl ho tam! Najednou se tam objevila aktualizace na Windows 10 1903 + 2 stránky chybějících ostatních aktualizací.

Ať mě někdo přesvědčí, že Avast do počítače patří. je to podobná zhůvěřilost, jako prohlížeč od Seznamu, včetně Lištičky.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny