Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem PC - modrá obrazovka s chybou [Win 10]

Dobrý večer,
Otáčím se na vás s prosbou. Můj bratr si v lednu koupil pc, nevím proč nešel za mnou, pomohl bych mu ho složit, ale koupil si už hotový se zárukou. K problému, PC mu jednou při hraní her hodilo modrou obrazovku s chybou, od té doby PC nejede. Ze začátku se snažil analyzovat chybu a skenoval disk, skoro půl dne a nic, myslel jsem, že zamrzl, tak jsem pc na "tvrdo" vypnul, povedlo se mi doklikat normálně k přihlášení win, ale pc byl zpomalený, po zadání hesla opět modrá obrazovka s chybou. Zkusil jsem přeinstalovat win se zachováním souborů, bratr se přihlásil probíhalo nastavování win (takové to "všechno pro vás připravujeme") a opět to samé. Otázka je, neví někdo co by to mohlo být? Disk? Nebo vir, který jsem nesmazal, tím, že jsem tam nechal data? Kdyby to byl disk, nenačetl by se win vůbec ne? Nebo může jen pomalu umírat?

Předem děkuji za jakkoukoliv radu.
Jinak na pc jsou Win 10

Změna předmětu, původně: PC (host)
Změna kategorie, původně: Software (host)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jak už psal Wikan - neuvedl jsi žádné konkrétní informace, takže ani nečekej konkrétní odpověď. Dot… poslední
host 25.05.2020 19:47
host

Jak už psal Wikan - neuvedl jsi žádné konkrétní informace, takže ani nečekej konkrétní odpověď.

Dotazů na nefunkční PC jsou tady stovky, asi sis ani jeden nepřečetl, že?

Obecný postup - nabootovat nějaký "Live OS", třeba Linux z flešky. Funguje? Tak je to softwarová chyba Windows. Nefunguje? Tak je to hardwarová chyba.

Postupně otestovat komponenty: paměť RAM Memtestem, harddisk zkontrolovat SMART hodnoty a otestovat sektory (Crystal Disk Info, HD Tune), zkontrolovat funkčnost chladiče CPU a GPU a jaké mají teploty, atd.... Všechno tady bylo nesčetněkrát opakováno stále dokola. Stačí nebýt líný, najít si to a přečíst.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru