Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Linux distribúcia pre začiatočníka

Jina pohadka je, kdyz to pouziva clovek, co od toho "chce vic" a ma na to - tak ma moznost si to upravit k obrazu svemu naprosto nevidanym zpusobem, snadno se ta nastaveni nejen zalohujou, ale i porovnavaji, co se zmenilo, neni takovy problem si veci ohnout, kdyz mas jednak zdrojaky, jednak na vyber radu alternativ a kdykoli si muzes napsat i neco sveho, co stavajici veci propoji novym zpusobem - a nejsi odkazany na to, zda ti nejaky cizi programator na to udelal tlacitko, nebo ne. A pokud narazis na nejakoy problem, tak nejenze na webu vetsinou najdes reseni, ktere precka i zmenu grafickeho rozhrani, ale taky si muzes tu opravu/upravu udelat sam, nebo kontaktovat autora a navrhnout, zda by to neudelal on (a kdyz jde o neco rozumneho, tak se casto dockas velmi rychle reakce - asi pred mesicem mi napriklad prisel jeden detail ukazatele rychlosti site nesikovny, napsal jsem autorovi, odpovedel mi druhy den, ze asi mam pravdu a rovnou poslal patch s opravou - slo jen o par radku a kdyz jsem to ozkousel u sebe, tak to obratem zaradil i do oficialniho releasu - zkus si tohle udelat s nejakou Win komponentou, schvalne za jak dlouho dostanes aspon nejakou odpoved od autora - klidne i zamitavou).

Stejne tak jsem si spoustu veci upravil i vlastnorucne a cast z nich puvodni autori prijali a zaradili do oficialni vetve. A neco neprijali, tak jsem to vystavil u sebe a rada lidi si stahnla moji verzi, kterou jsem pak par let udrzoval, nez jsem presel na neco zcela jineho - ale je mozne, ze nekdo se toho chopil a udrzuje to tak dodnes - u Win nemas ani moznost, ani pravo se o to pokusit.

Jeden widget, co mam na plose je "obsolete" a z distribuce vyrazeny uz asi 10 let - ale me se libi, tak si ho udrzuju sam a postupne presel na vyrazne modernejsi verzi systemu a data bere z novych zdroju, nikoli z emulace tech deprecated. Protoze mam pocitacu vic, tak jsem si ho pridal do vlastniho repozitare a kdykoli updatuju system, tak se i u nej nabidne update na novou verzi, pokud je.

(A jo, obcas mam potreby, ktere nejsou zcela obvykle - napriklad jsem dlouhou dobu pendloval s NB mezi domovem, praci a jinymi misty, pricem jsem mel dost jinak sluchatka doma, jina v praci a na cestach pouzival "pecky" - pro kazde bylo vyhodnejsi jine defaultni nastaveni hlasitosti a kdo to ma furt delat rucne? Tak jsem si napsal skript, co pri zapnuti podle IP (ci nedostupnosti site) stroje tohle nastavi - a nejen to, ale nahodi i jiny background a rozliseni, protoze externi monitory, a doma navic pusti na pozadi nejake veci ohledne her, v praci naopak stahne z verzovaciho systemu updaty koloegu a nahodi shrnuti zmen, zda je chci syncnout, ci nikoli - skript na par radku, moznosti rozsirovani dost neomezene)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny