Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Linux distribúcia pre začiatočníka

Od LINUXu očakávam OS ktorý je v základe bezpečnejší

Linux je bezpecnejsi jen proto, ze ho nikdo nepouziva, takze je na nej mensi mnozstvi viru. Pokud nepouzivas hlavu, zajebat si muzes linux i windows, vlastni rozum je zaklad k uspesnemu pouzivani pocitace vzdycky.

Co se tyka toho dualbootu Windows a linux, tak chci videt, jak dlouho ti ten elan vydrzi. Jak nabootujes jeden system, pak se rozhodnes jit treba do internetoveho bankovnictvi a pujdes prebootovavat pocitac na druhy system, pak si pujdes pustit facebook a zase se vratis restartem PC na prvni system a takhle furt dokola. Ve vysledku te to za 14 dni prestane bavit a dodrzovat to prestanes. Za me teda z tohoto duvodu porizovat linux, nesmysl na n-tou.

Jina vec je, jestli te linux zajima sam o sobe, zatim jsi nemel moznost a chces si ten system ozkouset, pak samozrejme bez problemu, dualboot je jedna moznost. Druha moznost je mit jeden z tech systemu jen ve virtualce, zalezi od vykonu tveho PC.

Doporucil bych akorat u dualbootu mit na pocitaci dva disky treba ty SSD, na jednom linux, na druhem Windows a mit to oddelene.

Rad, kterou linux distribuci zkusit, jsi dostal dost, takze smele do toho.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny