Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nový počítač - pocit slabého výkonu

Zdravím vás. :-)
Pred 2 dňami som si kúpil nový počítač (komponenty) ktoré som skladal. Skladal som to sám za pomoci kamaráta cez discord. Šlo to v pohode, počítač sa rozbehol, nezobral však disky po nainštalovaní windowsu tak sme ich museli pridať cez cmd. Inak by nikde problém byť nemal, ale pociťujem že počítač nešlape tak ako by mal. Nainštalovali sme windows 10 pro.
Tu je zostava:
6KVR
Počítač bol stavaný na streamovanie hier - Twitch, Točenie a render videí - YouTube Takže herný pc ale zároveň aj aby dokázal kvalitne a rýchlo renderovať videá a spracovávať efekty.
Takže začnem asi samotným prehliadačom. Používam chrome a občas sa mi stale že si zapnem nejaký stream a ten stream sa proste len tak v priebehu mojho sledovania sekne, nesekne sa internetom ale celkovo obraz zamrzne na pár sekúnd. To isté aj u YouTube, pozerám video, sekne sa.
Hry: Hrávam primárne Dead by Dayligh a Counter-Strike:Global Offensive.
U Csgo keď som ho zapol samozrejme po nainšalovaní všetkých potrebných vecí ako drivery na dosku, grafickú kartu a pod tak samotná hra mi nedala viac ako 300 fps na low detaily na ktoré hrávam skoro každú fps hru. Na takejto zostave by to malo dať aj 500 čo som pozeral. Aby som docielil viac fps, musel som použiť plno commandov do setlaunch options samotného cska na steame.
Určite bude niekde chyba pretože používať setlaunch commandy u takejto zostavy aby som mal viac fps, nemyslím že to je realne.
DbD - hra ktorú tiež hrávam na low detaily, hra ide v pohode zo začiatku ale ako náhle prejdem celú mapu začne sa trhať. Grafická karta ide na 99% pri low detailoch čo nechápem pretože na starom pc šla max 70% a ten pc mal 1060 a i3 procesor.
OBSko na streamovanie / natáčanie (Open Broadcaster Software) : tu nastáva problém ktorý som zbadal priamo u dbd keď som sa ho snažil natočiť.
Preview samotného videa v OBSku sa laguje, tým pádom mi laguje aj celú hru a musím ho vypínať.
OBS je nastavené správne, použité nastavenia zo starého pc kde to bolo v pohode.
Nastavením vysokej priority u OBS sa video neskutočne laguje a je nepoužiteľné.
Čo sa týka procesoru, procesor beží neustále na 10 - 20% max nič z neho nebere ani hra, ani obsko nič
další problém teploty.
teplota grafickej karty v pohode, v obrovskej zátaži do 55
teplota procesoru je veľmi divná už priamo na ploche keď som. Skáče to neustále po percente dolu a hore 36,37,38,39,40, 40,39,38,37,36 menej nejde ale občas sa stane že proste z ničoho nič sa roztočia vetráky a teplota skočí na 55 dokonca som už mal aj 68 stupnov na ploche. Neviem prečo to takto ide, vetráky sú správne.
Všetko sledujem v programe od chladenia nzxt cam
Asi všetko z mojej strany čo ma tak trápi a chcel by som to fixnúť takže budem rád za každú pomoc. Stačí napísať čo potrebujete doplniť, napíšte mi nejaké programy na benchmarky, testy všetko čo bude potreba sem doložím
ďakujem a pekný deň

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny