Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Notebook - poradíte mi prosím?

dnes už nejít do 2-jádrového procesoru, když se na pracovním stroji spouští více sw najednou. zvláště pro prohlížeče dnešních nenažraných webových stránek jsou 2 jádra málo.
v notebucích platil kdysi jedině intel, ale ten spoléhal na někdejší náskok, zaspal a špatně si rozvrhnul plány. dnešní mobilní ryzeny se taky dají použít. 4 jádra platí furt.

celodenní pracovní stroj potřebuje velký displej, k notebuku počítat s externím monitorem. když na něj není místo, opatrně zvážit 17". samozřejmě chápu - která ženská se bude chtít tahat s těžkým krámem.

jsem zastáncem drátových lan připojení, ale v kanclu bych to nevyžadoval. dnes jsou tenké ntb, do kterých je problém nacpat vyšší konektor a výrobci rj45 rádi obětují. kompromisem může být externí převodník usb-lan, pokud má notebůů dost portů (3 pro usb síťovku, myš+klávesnice/touchpad lze v jednom nebo bluetooth, flashka/externí disk) anebo lepší řešení: dock station.

disk: 250gb ssd by na kancl mělo stačit. třeba oblíbené mp3 mám na 128gb microsd kartě v pracovním docku.
8gb ram, tam není co řešit.

repráky notebuku jsem nikdy nepoužíval, všechny mají podřadný zvuk (fasuju notebuky třídy business). na cestě i v práci sluchátka, ve svém vlastním kanclu bych si dal menší 4" bedničky.

k plastům: podle barvy neposuzovat, povrchová úprava nevypovídá o ničem. část objemu plastů by měla být recyklovaná, číňani dnes mají sami vlastního odpadu tolik, že zastavili dlouholetý import.
rizikem je spíš nekvalitní výroba s příměsí smradlavých omezovačů hoření, to je skutečně na rakovinu. ale to nebývá případ výrobců ntb, všechno by se jim z obchodu vrátilo.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny