Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Notebook - poradíte mi prosím?

mobilní intel/ryzen vyjdou podobně na dojem z výkonu, teddy pokud nekoupíš 2-jádrové šidítko.
celý výkon pod windows nedělá jen procesor, ale i disk (dnes jen ssd), paměť ram (kancl dostatečných 8gb), trochu integrovaná grafika (amd má náskok, ale není to hlavní využití). dala by se ještě uvažovat průchodnost chipsetu, dnes z poloviny součástí cpu. čili váha procesoru je cca čtvrtina.
pokud bude cenový rozdíl v ntb malý, procesory bych neřešil a spíš hledal užitné vlastnosti jako čitelnost klávesnice, váha, počet usb portů, někdo třeba barvu.

drátová síť má smysl pro ty domácí případy, kdy člověk ví, že má špatnou/zarušenou wifi. nebo u herních pařanů, nebo ve velkých firmách, kde se připojuje do rozdělených vlan a záleží mu na tom.
mobilní uživatel si doma může zařídit drátovou síť, ale pokud ntb potřebuje přenášet na jiná pracoviště, tam už tu jistotu kabelu nemá.
zabudovaný rj45 je univerzálnější, ale ten usb adaptér se snad dá přenést. v práci mám dock se všemi kabely včetně lan, domů si nosím jen notebuk a i když mi tu plandá síťový kabel, stačí mi být připojený na wifi. (aktualizace přes to doma nestahuju).

edit:
někde můžou mít mít v nabídce třídění: wireless lan = wlan = wifi. samotná lan je drát.

edit2:
HP 17-ca0013nc je krám ze starší řady. nemá procesor ryzen (nová architektura zen), ale staré a9. horší šetřící režimy, horší výkon. 2jádro ani náhodou. malý ssd nebrat. pomalý přídavný disk 1 tb je přítěž, proč ho sebou tahat?
má už modernější wifi 11ac.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny