Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem dlouhe nacitani obrazu z vyple obrazovky na monitoru pripojenem k notebooku

Dobrý den. Mám notebook Dell Inspiron 13z 7348 a na něm přes HDMI připojený monitor AOC Q3279VWFD. Na počítači běží aktualizovaný Windows 10 s aktuálním ovládačem integrované grafické karty. Používám rozšířený režim zobrazení. Monitor AOC mám jako hlavní obrazovku a monitor notebooku jako druhou obrazovku. Mám ve Windows nastavené, že při nečinnosti delší jak 10 minut, se vypne obrazovka. Následně pohybem myši, či jakoukoli jinou akcí se obrazovka opět zapne. Tady nastává můj problém: Téměř okamžitě (cca do jedné sekundy) se obraz objeví na monitoru notebooku, monitor AOC je černý. NTB si pravděpodobně myslí, že to je jediná připojená obrazovka: proto skočí ikony na ploše na onu obrazovku a stejně tak veškerá otevřená okna/aplikace. Avšak po cca 8mi sekundách se probere AOC monitor, který je nastavený jako hlavní. Objeví se obraz i na něm a přeskočí na něj ikony na ploše a veškerá rozdělaná práce (protože je nastavený jako hlavní). Toto je velice nepříjemné a nemělo by se dle mě dít. Stejně tak pokud nastavím zobrazení pouze na monitoru 2 (tedy AOC), tak se zobrazení objeví až po 9ti sekundách od pohnutí myší.
Zkoušel jsem připojit tento monitor ke stolnímu počítači a tam z vyplé obrazovky a následném pohybu myší trvá zobrazení na mém monitoru cca 3 sekundy. Stejná odezva je i na jiném monitoru, který je běžně připojen k tomuto stolnímu počítači. Proto usuzuji, že můj AOC monitor je v pořádku.
Má někdo prosím nějaký nápad, co způsobuje tento problém? Nebo je tato odezva běžná při zapojení monitoru notebooku přímo na základní desku plus k tomu přes výstup grafické karty připojený externí monitor, který se musí logicky inicializovat později?
Děkuji za odpovědi.

Předmět Autor Datum
Windows 10 s aktuálním ovládačem integrované grafické karty To jako s driverem z winupdatu? Možná m…
mif 06.06.2020 11:54
mif
Zakázal jsem automatickou instalaci ovladačů ve Win10. Odinstaloval jsem ovladač grafiky. Bez ovlada…
snekmonitorovy 06.06.2020 12:42
snekmonitorovy
tak jsem vyzkoušel několik verzí ovladačů pro grafiku, avšak všechny vykazovaly ten stejný problém n… poslední
snekmonitorovy 06.06.2020 14:25
snekmonitorovy

Windows 10 s aktuálním ovládačem integrované grafické karty

To jako s driverem z winupdatu? Možná máš svou odpověď. Zkusil bych nainstalovat jediný správný driver z webu výrobce notesu a zakázat automatickou aktualizaci ovladačů ve W10. Asi bych přeinstaloval celý balík (chipset driverem počínaje a zvukovkou konče).

Zakázal jsem automatickou instalaci ovladačů ve Win10. Odinstaloval jsem ovladač grafiky. Bez ovladače můj problém úplně vymizel. Z vyplé obrazovky při pohybu myší obraz naskočil okamžitě. Avšak jakmile jsem nainstaloval ovladač ze stránek výrobce ntb, tak se problém znovu objevil. Takže problém bude někde v ovladači. Zkusím ještě nainstalovat jiné verze a uvidím.
Zatím moc děkuji, vypadá to, že díky tobě jsem na správné cestě. :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru