Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zkušenosti s ryzenovými notebooky

Dostal jsem se k penězům a začal uvažovat o koupi nového notebooku. Nepotřebuji nic "herního", spíš s integrovanou grafikou a po zkušenostech s desktopovým ryzenem 5 3400g jsem si byl jistý že to musí být ryzen. Něco od 20 do 30 tisíc. Nejlépe ryzen 7, 16gb ram (může být i 8 s volným slotem) 512 ssd m2 nvme diskem podsvícenou klávesnicí a ips obrazovkou spíš 13" může být i 15". Docela mě dostal Envy x360 od HP - konvertibilní notebooky s dotykovou obrazovkou. Hlavně proto, že jsem nic podobnýho neměl ani neviděl.
Když jsem se díval po nějakých recenzích našel docela hodně negativních praktických zkušeností. Spotřeba v klidu, problémy se stabilitou atd. Papírově dobry, realita horší. Rád bych znal Vaše názory, hlavně jestli je zlepšení v novějších ryzenech se 4 na začátku (4700 4800) Budu rád i za konkrétní titp k zakoupení. Notebook potřebuji na běžné věci, internet. Třeba si něm i zahraju oblíbeného Maxe Payna 1 a 2 - pokud vůbec půjde nainstalovat. Rád bych měl nějakou výkonovou rezervu do budoucna. Dost důležitá je odolnost, a pevnost (proto jsem dlouho uvažoval o Lenovu TP E595). Děkuji předem za pomoc.

Předmět Autor Datum
Mam doma jedno video, ktore som nikdy nevydal...nie je to sice Envy, ale je to rada Probook, ale teb… poslední
fleg 06.06.2020 13:49
fleg

Mam doma jedno video, ktore som nikdy nevydal...nie je to sice Envy, ale je to rada Probook, ale tebou spominana X360 rada. Mal som to v ruke obe, kusok krajsi je Envy, ale inak nemam k tym strojom vyhrady. Az na lesklu obrazovku samozrejme to je peklo. Ale vsetky dotykace mas leskle. Aha este vydrz baterie...privital by som tu 1h navyse (tych 5h, mozno 6h dam, ale na tom).
Bohuzial vsetko to boli i5.
S ryzenom som sa stretol par krat len, ked som robil zakaznikom nb a priznam sa az taky nadseny (a to som fanda AMD) som nebol. Nestabilita sice nebola hlasena ziadna, ale trosku mi vadila vydrz (mozno len zdanie), ale vco mi vadilo urcite bolo chladenie. Aj v normalnom mode ten vetrak proste furt hucal a netusil som preco.
Boli to nizsie rady od HP, takze u Env to moze byt ine, oni aj tie i5 celkom pekne topia.
S X360 sklamany podla mna nebudes nech si vyberies ktorukolvek z rad, ktore ponuka HP.
Ja sam som si ho kupil ako moj hlavny nb.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru