Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno MSI R9 380 Gaming 2G - Zelená obrazovka

Zdravím.
Ve čtvrtek mi při hraní Trine 2 začal problikávat obraz, načež se celá obrazovka zbarvila zelenomodře. Pár minut poté se celá obrazovka zbarvila jedním odstínem zelené, přičemž přestal fungovat i zvuk a byl jsem nucen počítač restartovat. Od toho okamžiku se mi to děje neustále, stačí mít jen pár minut otevřený internetový prohlížeč.
Zkoušel jsem instalovat nejnovější ovladače z oficiálních stránek AMD, ale problém přetrvával. V monitoru ani HDMI kabelu se problém rovněž nevyskytoval, což mě dovedlo k závěru, že potíž bude nejspíše s grafickou kartou. Zkusil jsem ji z pc skříně vyjmout a znovu zapojit (chtěl jsem zkusit zapojit jinou, ale po ruce žádná nebyla), ale zelená obrazovka se opět dostavila.
Napadlo mě, že by mohlo jít o následek vysoké zátěže, jelikož spousta nových náročných titulů už uvádí v požadavcích o něco výkonnější karty. Kartu jsem zakoupil v červu 2016 (nejsem sice každodenní hráč, ale od té doby už jsem hrál několik her na úrovni detailů vyžadující výkonnější kartu).

Měl bych vyzkoušet ještě něco, nebo radši koupit novou grafickou kartu?
Díky předem za odpovědi.

CPU: AMD Ryzen 7 2700
RAM: Kingston HyperX Fury 32 GB RAM DDR4 2400 MHz (2x16)
GPU: MSI R9 380 Gaming 2G
Zákl. deska: MSI B350 Gaming Plus
Zdroj: Seasonic Focus Plus Gold 750W

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny