Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Gmail (IMAP) "zablokovaný pokus o přihlášení" - používám ho pravidelně

Nevíte co je to za divné chování google mailu? Sitace je taková: používám ho i v mobilu (IMAP klient Windows CE),musel jsem si v nastavení google účtu povolit "méně zabezpečené přihlašování jiných aplikací" a stvrdit upozornění krví a i tak mi čas od času chodí připomínky,abych si tento přístup vypnul.
Mail na mobilu funguje OK. (Zato když se do webmailu gmail připojím někde na nějakém pc pryč,tak mi přijde zpráva,že jsem se přihlašoval s daným browserem v danou dobu a danou IP,a abych se bonznul,že jsem to byl opravdu já)

Teď to hlavní.Dnes, jako jindy (pár let)jsem se opět přihlašoval na mobilu čekovat mail přes vestavěný IMAP klient.Tentokrát mi to vyhodilo hlášku "špatné přihlašovací údaje".Tak jsem se přihlásil hned poté znovu a opět v pořádku (a hned přišel mail o pokusu přihlásit se - neidentifikované zařízení,IP adresa odpovídá - byl to NAT operátora)

Tak tedy,co tohle je,že jednou za čas to si to vzpomene a hlásí opět zbytečný poplach a plaší?

(jinak chápu,že tyhle velké společnosti musí mít nějaký robustní systém na trackování a analýzu správnosti přihlášení,aby se nekradly účty a že to má jistou míru fasle positive)

Předmět Autor Datum
Mozem potvrdit, podobny problem mi hlasili 2 zakaznicky tak 2 tyzdne dozadu, nezavisle na sebe, obe…
fleg 10.06.2020 16:22
fleg
Vydrž. Potýkal jsem se s tim před nějakou dobou. Další den nebo za 2 to už bylo v pořádku
Jan Fiala 10.06.2020 17:38
Jan Fiala
Asi tak.
fleg 10.06.2020 18:26
fleg
Na Androidu pouzivam aplikaci Gmail od Googlu, tim jsem tento problem vyresil. V podstate te tim nut… poslední
RedMaX 11.06.2020 05:25
RedMaX

Na Androidu pouzivam aplikaci Gmail od Googlu, tim jsem tento problem vyresil. V podstate te tim nuti, abys pouzival jejich aplikace a idealne telefon s jejich OS. S Outlookem je to podobne, tam zase chodi emaily pres IMAP s 15 minutovym zpozdenim, ale pres jejich aplikaci ihned.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru