Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Prapodivné chování jedné baterky v telefonu

Dobrý den,nemohu přijít na vysvětlení jednoho problémového chování jedné baterky v telefonu.V telefonu jsem tento problém nikdy nepozoroval,nespadl mi.Pouze v něm poslední měsíc byla vyndaná baterka(což ale i v minulosti taky bylo a problém to nedělalo).
*** Podle mě klíčová věc je napětí baterky. Tato problémová baterka je nabitá na 4.17V.Všechny baterky dřív byly nabité do 4.09V. ***
Když to telefonu vložím baterku,která má napětí 4.17V,tak se nezapnul,nezavibroval ani na začátku.S druhou baterkou ihned OK se zapne.Po přehození první baterky se zapne,ale telefon je citlivý na stisk tlačítka-ihned se vypne,něco jako studený spoj.Ale s méně nabitou baterkou opět žádný problém.

2)Může být mechanicky problém baterky(jde tam o něco více z tuha,ale subjektivně v rámci tolerance, protože věci musí mít trochu napětí,aby tam volně neplavala).Jde o klasický manévr přiložení k jedné straně pod úhlem a pak dorovnání.(Téměř něco jako připlácnutí baterky shora až na to, že tam je "západka",která volnému vypadnutí zabraňuje a tedy baterka je na jedné straně držena západkou - musí se "vytočit z protější")

3)kontakty na baterii(jazíčky) se mi zdají v pořádku

4)v jiném telefonu je baterka absolutně bezproblémová

Je tedy nějaké vysvětlení proč když má baterka 4.17V,tak kvůli tomu telefon vyvádí takhle?

Hodlám vyzkoušet jinou baterii,nabitou taky na "vyšší" napětí.

Předmět Autor Datum
Nenašly se žádné odpovědi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru