Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Utilita na vypnutie obrazovky monitora

Zdravím, hľadám už niekoľko dní spôsob ako na W10 vypnúť monitor klávesovou skratkou. Potrebujem to na prepínanie vstupu do monitora kde mám nastavený režim "AUTO" čiže sa mi vždy zapne zdroj obrazu ktorý je v danú chvíľu aktívny. Ak vypnem vysielanie obrazu do monitora tak mi to automaticky prepne na druhý vstup...
Chcel som uprednostniť nejaký príkaz ktorý by som mohol nastaviť na klávesovú skratku na klávesnici alebo na myš a čiastočne to aj funguje s pomocou "nircmd.exe monitor off". Neviem kde je problém ale funguje to len krátkodobo. WinDefender nič nehlási ale nevylučujem že ho môže na pozadí nejako blokovať. Jediné čo som našiel a funguje to je táto utilita https://sourceforge.net/projects/turnoffmonitor/ problém je že neviem či môžem veriť takémuto programu. Je možnosť nejako zistiť či je ten spustiteľný súbor bezpečný? Skúsil som VirusTotal a je to čisté ale chcem skrátka istotu že tam nebude nejaký škodlivý kód. Dá sa nejako overiť či je to bezpečný súbor?

Našiel som ešte na tejto stránke https://www.intowindows.com/7-ways-to-turn-off-windows-10-laptop-screen/ tento skript "Turn off Screen.bat" ktorý má takýto obsah:
powershell (Add-Type '[DllImport(\"user32.dll\")]^public static extern int SendMessage(int hWnd, int hMsg, int wParam, int lParam);' -Name a -Pas)::SendMessage(-1,0x0112,0xF170,2)

Dá sa nejako overiť či je ten kód bezpečný?

Předmět Autor Datum
Ten skript je bezpečný.
Wikan 16.06.2020 19:14
Wikan
Takže úplne bez rizika ho môžem používať? Je tam mierna nevýhoda že dlhšie trvá kým to zareaguje. Tá…
bnbnbn 17.06.2020 12:19
bnbnbn
Holt tu nižší rychlost ber jako daň za vyšší paranoiu.
Wikan 17.06.2020 12:36
Wikan
HotkeyP - nastavis si tam klavesovu skratku a prikaz aky sa ma vykonat - v tvojom pripade "Monitor p… poslední
poihu 17.06.2020 16:11
poihu

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru